ZAGREB

Premijera predstave "Oko s Površine" Aleksandre Mišić u ZPA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Plesna umjetnica Aleksandra Mišić i Zagrebački plesni ansambl pripremaju novi premijerni naslov - plesnu predstavu "Oko s Površine" koja će biti predstavljena u petak, 16. listopada, u Zagrebačkom plesnom centru.

Kako se ističe u najavi, predstava je nastala kao nadogradnja istraživanja započetog na projektu "Esbat" koji je premijerno izveden u ljeto 2020. u Svetvinčentu u sklopu projekta "Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu".

Dok se u "Esbatu" autorski tim u suradnji s lokalnim stanovništvom bavio poviješću Savičenštine; njenim legendama i običajima, u "Oku s Površine", autori tematiziraju fragmentarnost pamćenja, kolektivno tijelo te kulturno kodiranje zajednice.

Predstavu izvode članice Zagrebačkog plesnog ansambla Margareta Firinger, Gendis Putri Kartini i Jovana Zelenović.

Aleksandra Mišić potpisuje koreografiju i dramaturgiju te s Mirom Manojlovićem oblikovanje zvuka, a za oblikovanje svjetla i videa odgovoran je Ivan Lušičić Liik.

Aleksandra Mišić nagrađivana je plesna umjetnica, umjetnička ravnateljica i suosnivačica Masa dance company, plesna pedagoginja te nekadašnja dugogodišnja članica ZPA ansambla. Također, dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje, a kao koreografkinja i brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini