RIJEKA

Predstavom "TransParada" otvorena baletna sezona riječkoga HNK

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Baletnu sezonu HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci otvorila je u subotu premijera predstave "TransParada", s uspješnicama minijaturama prethodnih sezona i novim koreografijama. 

  Baletna večer "TransParada" koreografkinja i koreografa Maura Bigonzettija, Maše Kolar, Waltera Matteinija i Ine Broeckx, Andonisa Foniadakisa, Ludmile Komkove, Marca Goeckeai Nadava Zelnera, izbor je iz vrhunaca proteklih sezona i pogled u budućnost riječkog Baleta, a u izvedbi sudjeluje cijeli baletni ansambl riječkog HNK. 

 "TransParadom" govorimo i o našoj prošlosti i o našoj budućnosti. U prvom dijelu baletne večeri donosimo paradu minijatura, probranih uspješnica iz nekoliko prethodnih baletnih sezona, na čelu s "Rossini Cards" koreografa Maura Bigonzettija i iznenađujućim "Bolerom" s izvođačima na trampolinima, u koreografiji Andonisa Foniadakisa", istaknula je u najavi ove premijere ravnateljica riječkoga Baleta Maša Kolar. 

 "Konstantno se razvijamo i transformiramo, a to je ono što fizički želimo izraziti u drugom dijelu večeri s tri nove kreacije najznačajnijih koreografa današnjice, poput njemačkog koreografa Marca Goeckea i mladog Izraelca Nadava Zelnera", dodala je.

 "TransParada" balet je koji priča jedinstvenu priču o ansamblu riječkog Baleta, kao osjetljivom izražajnom korpusu u stalnom procesu transformacije i rasta, rekla je.

 U drugom dijelu večeri izvedene su nove koregorafije: "n(u/o)minous" Ludmile Komkove na glazbu Daryla Griffitha, Olivera Davisa, Kerenze Peacock, Huwa Watkinsa i Bradleyja Farmera, potom duet iz "Žar ptice" Igora Stravinskog u koreografiji Marca Goeckea te "Medium rare" koreografa Nadava Zelnera na glazbu turskog kantautora Kazima Koyuncua i tradicionalnu gregorijansku glazbu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom