RIJEKA

Predstava "Idiot-Syncrasy" izvedena u HKD na Sušaku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hvaljena plesna predstava sardinijsko-baskijskog kolektiva Igor x Moreno "Idiot-Syncrasy" izvedena je u subotu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Pod tim umjetničkim imenom djeluju koreografi Moreno Solinas i Igor Urzelai, te na taj način sudjeluju sa širom skupinom umjetnika. Dugogodišnji su suradnici londonskog The Placea, s trenutnom umjetničkom rezidencijom u S’ALA-i na Sardiniji.

"Krenuli smo sa željom da svojim nastupom promijenimo svijet. Osjećali smo se kao idioti. Onda smo puno plesali. Skakali smo. Pozivali smo se na narodne tradicije Sardinije i Baskije. Pjevali smo. Pa smo još malo skakali. Obvezali smo se", pojašnjavaju Igor x Moreno ideju predstave. 

HKD na Sušaku je u pratećem tekstu o ovom gostovanju naveo da njihovi radovi proizlaze iz fascinacije ljudima i njihovim specifičnostima. "Kroz koreografiju, neverbalnim jezikom stvaraju iskustva koja iznenađuju, potiču i uznemiruju. Njihova djela – konstruirana do detalja, a duboko zaokupljena životnoąću – izmiču različitim žanrovima i stilovima", dodaje ta riječka ustanova.

Predstava Idiot-Syncrasy bila je nominirana za National Dance Awards 2015. i Total Theatre Awards 2015. te je odabrana za Aerowavesov Spring Forward festival 2015. i za British Council Showcase 2015.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater