NONO Art Fiera u Kasarni u Fažani

Posve novi festivalski program

| Autor: Mladen RADIĆ

NONO Art Fiera je jednodnevni festival koji će se ove godine prvi put održati u Fažani, u dvorištu fažanske Kasarne. Ideja festivala nastala je iz potrebe za događajem koji povezuje i podržava lokalne autore, pruža im mogućnost prezentiranja i dobivanja javnog priznanja

 

 U dvorištu Prostora urbane kulture u Fažani, danas će se u 18 sati održati prvo izdanje NONO Art Fiere. NONO Art Fiera je jednodnevni festival koji će se ove godine prvi put održati u Fažani, u dvorištu fažanske Kasarne. Ideja festivala nastala je iz potrebe za događajem koji povezuje i podržava lokalne autore, pruža im mogućnost prezentiranja i dobivanja javnog priznanja.

Deset finalista

Osim što nastoji potaknuti razvoj scene koja podržava domaću umjetničku produkciju, ovaj je događaj osmišljen kako bi obogatio i kulturnu ponudu lokalne zajednice.

Na festivalu će se predstaviti deset finalista odabranih putem prethodno raspisanog natječaja, a koje je ocjenjivao stručni žiri u sastavu Mladen Lucić, Oleg Morović i Oleg Šuran. Odabrani finalisti su Jana Prević Finderle, Sanja Simeunović Bajec, Božidar Sekulić, Vedran Šilipetar, Lucija Mitar, Elena Apostolovski, Nataša Bezić, Maria Čurčić, Marko Vojnić i Iva Milaković. Među izlagačima bit će odabran i dobitnik otkupne nagrade u iznosu od 2.000 kuna.

Gostujući autori

Osim spomenutih finalista, na izložbi će se predstaviti i gostujući autori Denis Sardoz, Andi Pekica, Oleg Šuran, Oleg Morović, Isidora Todorić, Stefan Schwinghammer, Leon Zuodar te Zoe Mioš.

Postav izložbe bit će situiran na otvorenom javnom prostoru u dvorištu Kasarne, gdje će se održati i popratni festivalski program. Za glazbeni program tokom dana i večeri zaduženi su DJ Kool S, Rinoma, Minolta, Baby Yogurt i Fresh New Guy, a za gastro-ponudu lokalni Fažana Street Food. Organizaciju programa financijski podržava TZ Fažana kroz program Kulturno ljeto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter