KRIŽEVCI

Počinju jubilarne 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ovogodišnje 10. večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK), festival kojemu je cilj promovirati udaraljkašku scenu, održat će se od 11. do 13. rujna, a otvara ga koncert učenika iz glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima, priopćio je u utorak organizator.

VUK je festival koji nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala, izjavio je organizator VUK-a Josip Konfic te dodao kako VUK, osim koncerata, nudi besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice te stručna predavanja.

Naglasio je da su za jubilarnu obljetnicu VUK-a osvježili identitet i otvorili Instagram profil te dodao da festival u petak 11. rujna počinje koncertom učenika iz glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima. 

Subotnji program počinje bubnjarskom radionicom "Od jazza do elektronike" pod vodstvom Janka Novoselića, a središnji događaj je večernji koncert "Triple Win" udaraljkaškog tria Sudar Beat iz Samobora.

U nedjelju ujutro na rasporedu je radionica Krešimira Oreškog pod nazivom "Djembe - kralj afričkih bubnjeva", a koncertom "Udaraljke u kazalištu" udaraljkaša Dominika Šabića 13. rujna zatvara se ovogodišnji VUK.

Konfic je dodao da će se za vrijeme festivala u Atriju Likovne galerije moći razgledati izložba o važnosti fotografije u tiskanim medijima u organizaciji Ureda za fotografiju iz Zagreba. 

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) pokrenute su 2011., a cilj im je promoviranje hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi daroviti studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repertoar. 

Cilj jubilarnog 10. izdanja jest približiti glazbu i udaraljke široj publici kroz glazbeni i edukativni program. Koncerti će se održati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, a radionice u dvorištu Galerije K2 u središtu grada. Organizatori Večeri udaraljkaša su Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj je Grad Križevci.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum