film Stanislava Tomića

PO TAMBURI Najmuzikalnija ekipa ovogodišnjeg festivala

  Ideja za snimanje ove komedije potekla je od scenarista Marija Marka Krce i premda se tada činila gotovo nadrealnom, na kraju se ispostavilo da je to odličan temelj za građenje dobre komedije, kazao je redatelj filma "Po tamburi" Stanislav Tomić

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


"To je najmuzikalnija ekipa s ovogodišnjeg festivala, a bogami, trebat će vremena da neka ekipa bude još muzikalnija na festivalu", kazao je Boško Picula predstavljajući dio brojne ekipe filma Stanislava Tomića "Po tamburi".

Damir Martinović Mrle, koji potpisuje originalnu glazbu i tumači malenu ulogu, potom Miran Kurspahić, Nikola Kojo, glumica Tijana Pečenčić, Andrei Miercure, koji tumači sporednu mušku ulogu, kao i Stjepan Perić te legendarni tv-voditelj Branko Uvodić zajedno s redateljem Tomićem predstavili su film.

- Bit ćete vrlo brojni na pozornici u Areni, jedna sasvim posebna ekipa za ovu akcijsku komediju, kazao je Picula, a redatelj Tomić je dodao da je od prve ideje do realizacije prošlo punih pet godina.

Tijana Pečenčić govorila je kako se pripremala za ovu ulogu te kako joj je bio zabavno snimati uz tu sasvim posebnu ekipu.

- Ideja za snimanje ove komedije potekla je od scenarista Marija Marka Krce i premda se tada činila gotovo nadrealnom, na kraju se ispostavilo da je to odličan temelj za građenje dobre komedije, kazao je redatelj Tomić.

Nikola Kojo rekao je da ljudima trebaju takvi filmovi, da se zabave, opuste, razvesele i nasmiju te zaključio: "Komedija je u biti najteži žanr, ali i najveće zadovoljstvo, budući da smijeh produžuje život, pa makar i na onih sat i pol koliko traje film."

Govoreći o svome iskustvu na snimanju Mrle je istaknuo specifičnost zvuka tambure i kreiranja glazbe za ovaj film, najavivši i skori izlazak albuma. Rekao je i da ima premijeru pjesme u filmu, te da je bilo zanimljivo kombinirati tambure i r'n'r'.

Miran Kurspahić kazao je za sebe da samo pjeva i "tandrče po klaviru", a Andrei Miercure, kojem je to prvi film, naučio je nekoliko riječi hrvatskog, istaknuo zabavnu atmosferu tijekom snimanja filma, a od kolega je dobio vrlo veliku i vrijednu pomoć, na čemu im je vrlo zahvalan.

Stjepan Perić istaknuo je svoje zadovoljstvo što je ima mogućnost pokazati što se sve može postići glumom, a "uletio" je u sam film svega nekoliko dana prije početka snimanja.

- Nisam imao neki konkretan uzor, nego je tu ispremiješano svega po malo, kazao je.

Branko Uvodić je u ovome filmu jedini realan lik, i bilo mu je teško biti jedini pravi lik.

- Bilo mi je to jedno od najljepših iskustava, bilo je zanimljivo igrati pravi, realan lik, sebe, a cijeloj ekipi želim puno sreće u daljnjem radu. Imao sam i davno nešto glumačkog iskustva, a i kroz posao koji sam godinama radio trebalo je imati nešto glumačkog znanja i impostacije, zaključio je Uvodić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum