ZAGREB

Objavljena knjiga Davora Šalata "Povećalo za poeziju"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjigu eseja i kritika književnoga kritičara, esejista i pjesnika Davora Šalata "Povećalo za poeziju" objavila je u svojoj biblioteci Kratki rezovi Matica hrvatska. 

Riječ je, kako navodi nakladnik, o trodjelno strukturiranoj zbirci eseja o pjesnicima, zbirkama pjesama i teorijskim knjigama s književnokritičkim i književnoznanstvenim elementima. 

Nakladnik naglašava kako se autor u knjizi na četristotinjak stranica bavi širinom i dubinom opusa pojedinih hrvatskih pjesnika i njihovih međusobnih odnosa, kao i teorijskim djelima o njima. 

U knjizi su tekstovi u kojima se detaljno interpretiraju opusi ili pojedine pjesničke zbirke hrvatskih, kao i nekih španjolskih pjesnika i to od krugovaškoga naraštaja pedesetih godina prošloga stoljeća do danas - primjerice Goloba, Slamniga, Zidića, Vučićevića, Fišera, Rogića Nehajeva, Valenta, Štambuka, Rešickog, Bajsića, Andrijane Kos Lajtman, Neve Lukić, Jiméneza, Bergamína.

"Povećalo za poeziju" šesta je knjiga eseja i kritika autora koji sustavno prati suvremeno pjesničko stvaralaštvo i znalački reagira na interpretativne izazove što ih ono postavlja, napominje nakladnik.

Dodaje kako Šalat ispisuje dijagnozu suvremenih pjesničkih kretanja i impulsa na svim razinama pjesama i opusa kojima pripadaju - od fonetske do svjetonazorske i intertekstualne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini