RIJEKA

Nova članica riječkoga Baleta Mao Fujita u glavnoj ženskoj ulozi "Orašara"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U posljednjim dvjema izvedbama popularnog baleta "Orašar" ove sezone HNK Ivana pl. Zajca u glavnoj ženskoj ulozi djevojčice Marie nastupit će nova članica ansambla riječkoga Baleta Mao Fujita, izvijestio je HNK.

Te su izvedbe na programu 12. i 13. siječnja.

Mao Fujita u glavnoj ulozi nastupa nakon Marije Matarranz i Marte Kanazir. Rođena je 2001. godine u Tokiju, a baletom se počela baviti u dobi od četiri godine u lokalnom baletnom studiju. Kasnije je baletno školovanje nastavila pod vodstvom Kiyoko Kimura. Godine 2014. osvojila je treću nagradu na NBA Ballet Competition, da bi već 2016. godine osvojila drugu nagradu na baletnom natjecanju Tokyo Art Bridge.

Godine 2014. seli s obitelji u Melbourne. Te godine jr primljena u Australsku baletnu školu, gdje je u prosincu 2019. godine i diplomirala. Kao članica Australskog baleta plesala je u predstavi "Giselle" koja je izvedena više od dvadeset puta u Sydney Opera Houseu. S baletom "Coppélia" gostovala je diljem Australije. 

Ansamblu Baleta riječkog HNK pridružila se u rujnu 2020. godine.

Koreograf riječkoga "Orašara" je Mauro de Candia. Scenografkinja i kostimografkinja je Margrit Flagner, oblikovatelji svjetla su Mauro de Candia i Dalibor Fugošić, a dramaturginja je Patricia Stöckemann.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum