MARTINSKA VES

LADO oduševio publiku u Radićevu kraju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezaboravnu vokalno-instrumentalnu večer u posavskom Radićevom kraju, posjetiteljima su priredili pjevači i svirači Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske - LADO.  

U povodu 150. obljetnice rođenja hrvatskog velikana Stjepana Radića, koja se u Sisačko-moslavačkoj županiji obilježava tijekom cijele godine, Lado je u Martinskoj Vesi, na prostoru ispred Osnovne škole "Braća Radić", održao koncert, koji je oduševio nazočne.

U dvadesetak točaka programa su, uz narodne pjesme iz Sisačko-moslavačke županije, odnosno Posavine, Pokuplja, Moslavine i Pounja, na koncertu bile zastupljene i pjesme iz drugih krajeva Hrvatske. 

Premda su nastupili u skromnim uvjetima, na otvorenom prostoru, članovi ansambla su se predstavili u najboljem svjetlu, već poslovičnom profesionalnošću, kao da nastupaju u nekoj svjetskoj metropoli. Za posjetitelje iz Martinske Vesi, susjednog Trebarjeva Desnog, rodnog mjesta braće Radić i Siska, odabran je prigodni program koji je počeo popularnom posavskom 'Oj Savice' u obradi Bože Potočnika. 

Uz pjevače u mješovitom, te posebno ženskom i muškom zboru, predstavili su se i članovi orkestra na nacionalnim instrumentima, te instrumentalni solisti na gajdama i sopilama. 

Nakon više od sat vremena nastupa, oduševljena publika je od izvođača izmamila i dodatak.

Rijedak glazbeni doživljaj za posavski kraj, organizirao je županijski Kulturni centar Braća Radić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater