ZAGREB

Koncert HRBA u povodu francuskog predsjedanja EU

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski barokni ansambl održat će 20. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu koncert pod nazivom "Europska barokna svečanost" u povodu početka francuskoga predsjedanja Europskom unijom.

Koncertom će dirigirati jedan je od najuglednijih svjetskih stručnjaka za baroknu glazbu Hervé Niquet, kao solist nastupit će kontratenor Franko Klisović, a koncertna majstorica je violinistica Laura Vadjon.

Na programu su djela europskih baroknih skladatelja Jean-Philippea Rameaua (1683.-1764.), Antonija Vivaldija (1678.-1741.), Georga Fridericha Händela (1685.-1759.), Françoisa Francoeura (1698.- 1787.), Antoinea Dauvergnea (1713.-1797.) i Jean-Josepha Cassanea de Mondonvillea (1711.- 1772.).

Orguljaš, pijanist, skladatelj i dirigent Hervé Niquet više od 15 godina redovito surađuje s Hrvatskim baroknim ansamblom i Operom HNK-a u Zagrebu, a sa svojim ansamblom "Le concert spirituel” nastupio je više puta u Hrvatskoj na festivalima u Varaždinu i Dubrovniku.

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim replikama. Utemeljen je 1999. godine i okuplja glazbenike mlađe generacije. Ravnateljica ansambla je renomirana violinistica Laura Vadjon.

Organizatori koncerta Hrvatskog baroknog ansambla su francusko veleposlanstvo, Francuski institut i HNK u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini