RIJEKA

Kolovoz u riječkom Ljetnom Art-kinu posvećen Morriconeu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kolovoz u Ljetnom Art-kinu u Rijeci posvećen je pokojnom skladatelju Enniju Morriconeu i njegovoj kultnoj suradnji sa Sergiom Leoneom, doznaje se iz riječkoga Art-kina.

 Morricone je umro u Rimu  6. srpnja u 92. godini života. 

Art-kino prvi put ove godine nastavlja s programom kina na otvorenom i tijekom kolovoza. Filmovi se prikazuju u dvorištu kapucinskog samostana, uz dvoranu kina

 Ovo kino će odati poštovanje Morriconeu prikazujući u kolovozu trilogiju špageti-versterna nazvanu Čovjek bez imena za koju je skladao glazbu. Utorcima u Ljetnom Art-kinu su na programu kultni naslovi Za šaku dolara, Za dolar više i Dobar, loš, zao, uključujući i njezin neslužbeno, zaključni dio, Bilo jednom na Divljem zapadu.

 Od 6. do 8. kolovoza u Ljetnom Art-kinu gostovat će Motovunski filmski festival sa srpskom dramom Moj jutarnji smeh, pričom o zakašnjelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno mora preuzeti odgovornost i suočiti se sa životom i francusko-belgijskom dramom Zaposlene djevojke, koji prati tri seksualne radnice koje svakodnevno odlaze iz Francuske u Belgiju kako bi radile svoj posao, a na kraju jednog dugog i toplog dana povezuje ih zajednička tajna. Posljednji gostujući film s motovunskog festivala je španjolsko-čileanska povijesna drama Bijelo na bijelom, nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu nagradama FIPRESCI i Orizzonti te posebnim priznanjem Mreže za ljudska prava.

 Tijekom kolovoza u kinu na otvorenom prikazat će se i krimi komedija Zdrpi i briši Guya Ritchieja te legendarni crnohumorni klasik Veliki Lebowski Joela i Ethana Coena, izvijestilo je Art-kino.  

 Među novim filmovima na programu su Pljačka stoljeća, film o skupini lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine, te Ema, novi film čileanskog redatelja Pabla Larraína, kao i poljski Corpus Christi i Svjetionik Roberta Eggersa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater