ZAGREB

Kazališno vijeće Komedije podržalo Miljenka Puljića za novog ravnatelja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kazališno vijeće Gradskog kazališta Komedije jednoglasno je podržalo kandidaturu Miljenka Puljića za novog ravnatelja toga zagrebačkog kazališta, potvrđeno je u ponedjeljak iz Komedije.

Puljić je jednoglasno odabran među troje kandidata čije su prijave pristigle na natječaj raspisan 9. travnja. Uz Miljenka Puljića, kandidaturu za novog ravnatelja Komedije predali su kazališna redateljica i scenaristica Morana Foretić te redatelj Marko Juraga.

Kazališno vijeće Komedije, u sastavu Mirta Balog kao v.d. predsjednika Kazališnog vijeća, te kao članovi Marija Sekelez, Davor Ljubić, Nevenka Pavleković i Jasna Bilušić, takvu su odluku donijeli na sjednici Vijeća u petak 7. svibnja, a nakon provedenih razgovora sa svim kandidatima.

"Kazališno vijeće ZGK 'Komedija' na sjednici 7. 5. 2021. godine, donijelo je jednoglasno Odluku o utvrđivanju prijedloga za imenovanje ravnatelja, kojom predlaže Gradskoj skupštini Grada Zagreba da za ravnatelja ZGK 'Komedija' imenuje kandidata Miljenka Puljića", priopćeno je iz Komedije.

Ravnatelja ZGK Komedije imenuje i razrješava Gradska skupština Grada Zagreba na prijedlog Kazališnog vijeća, na vrijeme od četiri godine. Ako ga Skupština potvrdi, Puljić će na mjestu ravnatelja zamijeniti dosadašnjeg v.d. ravnatelja Damira Lončara. Datum kada će Skupština odlučivati o Puljićevom mandatu na čelu Komedije znat će se tek nakon lokalnih izbora, kada se oforme novi sastav Skupštine i skupštinski odbori za imenovanja i za kulturu.

Miljenko Puljić (1966., Mostar) magistar je violine i sveučilišni specijalist poslovne ekonomije. Tijekom svoje karijere bio je član različitih glazbenih ansambala, a surađivao je također i s različitim festivalima. Od 2005. do 2015. godine obnašao je funkciju ravnatelja Zagrebačke filharmonije, a od 2015. upravitelj je marketinga Komedije, gdje je od 1986. do 1991. bio i član Orkestra.

Dobitnik je velikog broja domaćih nagrada i priznanja, od nagrade Večernjeg lista za organiziranje najboljeg kulturnog događaja u regiji 2008. godine do nagrade Američke gospodarske komore, kao i niza nagrada za rad u humanitarnim akcijama kao što su Korak u život i Zaklada Ana Rukavina. Godine 2011. realizira najveći koncert klasične glazbe u svijetu kojega je i idejni začetnik (1156 izvođača na bini), za što ga je Predsjednik RH odlikovao i dodijelio mu Hrvatsku državnu nagradu za iznimno i uspješno promoviranje glazbene umjetnosti u Hrvatskoj i u svijetu.

Godine 2011. primio je Odlikovanje Republike Poljske "Zaslužan za poljsku kulturu" za promoviranje poljske kulture u svijetu. U travnju 2014. Miljenko Puljić primio je nagradu međunarodne asocijacije Umjetnika svijeta za organizaciju najboljeg koncerta u Hrvatskoj u 2013., koncert Bečke filharmonije i Lorina Maazela u Zagrebu.

Od 2014. predavač je na Visokoj školi za komunikacijski i turistički menadžment Edward Barneys Zagreb, a od 2015. viši asistent na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Predsjednik je Hrvatskog kulturnog društva Napredak Zagreb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of