ZAGREB

Izložba "Sinteza" ilustratora Manuela Šumberca u Galeriji Kupola

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izložba "Sinteza" ilustratora Manuela Šumberca otvara se u četvrtak u Galeriji Kupola zagrebačke Gradske knjižnice, u okviru programa posvećenog hrvatskim ilustratorima.

Manuel Šumberac nagrađivani je i svestrani autor. Rođen je 1988. u Puli, a magistrirao animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Autor je animiranih filmova, glazbenih videospotova, namjenskih filmova, ilustrira knjige za djecu, oblikuje niz naslovnica knjiga.

Na izložbi u Galeriji Kupola predstavit će se radovima okupljenima pod imenom sinteza, pojmom koji se koristi u raznim područjima, svakodnevnom životu, kemiji ili filozofiji, za definiranje sastavljanja pojedinačnih dijelova u jedinstvenu cjelinu, a što on kreativno propituje svojim ilustracijama.

Program predstavljanja hrvatskih ilustratora započeo je u Galeriji Kupola početkom 2016. godine u suradnji s Hrvatskim centrom za dječju knjigu, čime je Gradska knjižnica obogatila svoj izlagački program izravno povezan s knjigom.

Dosad su ondje izlagali, među ostalima,  Andrea Petrlik Huseinović, Ana Kadoić, Zdenko Bašić, Ana Đokić, Ivana Guljašević Kuman, Saša Jantolek.

Gradska knjižnica tim programom nastoji stvoriti prepoznatljivi prostor u Gradu za izlaganje ilustratora, umrežiti ilustratore, umjetnike i sve vezane uz dječju knjigu s ciljanom publikom te upoznati publiku s originalnim djelima koja se imaju priliku vidjeti samo u tiskanim knjigama.

Izložba Manuela Šumberca može se razgledati do 27. veljače.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater