NAJNOVIJEU GALERIJI STARI GRAD

Izložba samoukog pulskog slikara DALIBORA CUKONA

| Autor: V. B.

Cukon, inače po struci liječnik, kardiolog, slikarstvom se bavi jer mu je to velika ljubav, antistres terapija te jer se dobro osjeća likovno se izražavajući, a vidljivo je da je iz izložbe u izložbu sve bolji

Izložba slika samoukog pulskog autora Dalibora Cukona, koji se bavi likovnom umjetnošću od 2005. godine pod vodstvom likovne pedagoginje Milanke Korovljev, bila je proteklih dana postavljena u Galeriji Stari grad u Kandlerovoj ulici.

Istarska bajka

Cukon, inače po struci liječnik, kardiolog, slikarstvom se bavi jer mu je to velika ljubav, antistres terapija te jer se dobro osjeća likovno se izražavajući, a vidljivo je da je iz izložbe u izložbu sve bolji.

Zanimljiva je njegova slika "Pogled kroz ključanicu ili pogled u istarsku bajku". U bajci "Kravata Velog Jože" div Veli Jože ženi vilu Lovorku usred Arene, a ona ga krasi najvećom crvenom kravatom na svijetu koja je bila svezana oko Arene, a od čvora nadalje spuštala se prema moru. U ovoj Cukonovoj bajci, vila se udala za svjetlećeg diva, odnosno uljanikovca. Posebno je tu dojmljiv trenutak u kojem mu ona svezuje kravatu, tako da svjetleći div uljanikovac, kao i Arena postaju simbol dugovječnosti ovoga kraja i autor napominje da se ne zaboravi pogledati kroz ključanicu.

Tematske sfere

Raznim se tematskim i interesnim sferama bavi ovdje autor, prikazuje voće, tržnicu, rešetke, kvake, antene, a sve u tehnici ulja, uz pokoji izuzetak akrila.

Sam je autor rekao da su to tehnike koje najčešće koristi i koje mu najbolje leže, te da je htio napraviti taj hommage Uljaniku, kao neizostavnom pulskom segmentu i dijelu grada i gradske povijesti.

Od ponedjeljka, 22. srpnja u Galeriji Stari grad svojim će se akvarelima predstaviti poznati pulski autor Dušan Tatalović.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam