multimedijski projekt

HUIU GALERIJA "Spekulativni hibridi" Lavoslave Benčić

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Lavoslava Benčić

Lavoslava Benčić


"Spekulativni hibridi" - naslov je multimedijskog projekta Lavoslave Benčić koji će sutra u 20 sati biti otvoren u HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27 u Puli.

- Život biljaka je i danas unatoč mnogim znanstvenim istraživanjima velika nepoznanica. Biomehanika tek naslućuje mehanizme njihovog sustava gibanja, strukturiranja, međusobne komunikacije i komunikacije s okolinom...

Autorica u projektu i na izložbi 'Spekulativni hibridi' primjenjuje saznanja biomehanike, strojnog učenja i umjetne inteligencije. Procese koji se odvijaju u sustavima biljaka, koristi za pretvorbu iz nevidljivih u čovjeku dostupna područja čula i dodatno potiče i/ili modificira oscilacije biljaka (instrumenta) pod utjecajem aktivnosti posjetilaca, a modeliranjem, na primjerima iz biljnog svijeta pokušava predvidjeti u kojem će se smjeru nastaviti evolucija i može li čovjek utjecati na nju tako da bude za njega povoljna, ističe se uz ostalo u najavi.

Lavoslava Benčić samozaposlena je na području kulture od 1985. godine. Mnogobrojna znanja i iskustva stekla je koncipiranjem i provedbom medijskih projekata (video, grafika, fotografija, DIY elektronika, mašinsko učenje, grafički zvuk ...). Po naobrazbi je inžinjerka i menadžerica multimedijske produkcije te magistrica medijskih umjetnosti i praksi. Njeni su radovi izloženi/prikazani/objavljeni u više od dvadesetak zemalja i nagrađeni 14 puta.

U sklopu izložbenog projekta održati će se radionica na temu Integrirane prakse u umjetnosti i elektronici u HUIU BLOKU za učenike Tehničke škole Pula. Tijekom radionice polaznici će izraditi mapu provodnih, kapacitivnih i izolacijskih materijala i komplet mekih senzora. Odabrani senzor implementirat će u autorski projekt − interaktivni objekt prema vlastitoj ideji. Polaznici će svoje uratke foto/video dokumentirati, pa potom ponijeti sa sobom, najavljuju iz HIUI-ja

Izložba će se moći razgledati do 12. listopada, a može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater