ZAGREB/VARAŽDIN

Glumac Ljubomir Kerekeš primio braniteljsko priznanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Istaknuti hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Ljubomir Kerekeš primio je u srijedu Veliku zlatnu plaketu - "Da se ne zaboravi" Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. zbog mnogih predstava koje je odigrao prije svega za invalide Domovinskog rata. 

Kerekešu je u dvorani Varaždinske županije priznanje uručio predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata91. (UHBDR91.) Mladen Pavković. O priznanju odlučila je ta udruga u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, izvijestio je Mladen Pavković.

Kako se među ostalim navodi, Kerekeš je čovjek koji je odigrao mnoge predstave, prije svega za invalide Domovinskog rata i uvijek kada to može pomaže u nevolji, a i od prvih dana zauzimao se za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Četiri desetljeća umjetničkog rada Ljubomira Kerekeša predstavila je intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Varaždinu Jasna Jakovljević.

Kerekeš je pak posvjedočio da je do sada dobio mnoga priznanja i nagrade, ali da mu je ova najdraža jer dolazi od ljudi koji su uistinu bili prvi kada je trebalo.

Priređen je i prigodni program u kojemu su sudjelovali i Ivica Dolenec, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR), te glazbenik Mirko Švenda Žiga.

Kako je istaknuto, čestitke za ovo priznanje umjetniku su uputili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, hrvatski predsjednik Zoran Milanović, varaždinski biskup mons. Bože Radoš, varaždinski župan Anđelko Stričak i mnogi drugi.


 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum