ZAGREB

Galerija ULUPUH: Izložba "Ana Zubić plakati - Prva lica izložbi"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Ana Zubić plakati - Prva lica izložbi",  koja se otvara 25. veljače u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH, donosi kritički izbor njezinih najuspješnijih plakata jedne od najangažiranijih grafičkih dizajnerica nastalih u proteklih pet godina..

Predstavit će se plakati koje je dizajnirala za potrebe značajnih zagrebačkih izložbi, kao dijela vizualnog identiteta pojedine izložbe (Muzej Mimara, Umjetnički paviljon, Moderna galerija, Muzej suvremene umjetnosti, Galerija Kranjčar i sl.). 

Kako se napominje u najavi izložbe, kojoj je kustosica Iva Körbler, dizajneri upravo u dijelu pratećih plakata izložbi često imaju mogućnost slobodnog umjetničkog dizajniranja prema vlastitom umjetničkom konceptu bez sugestija naručitelja koji bi potencijalno utjecali na dizajnerski pečat. 

"Njezini su umjetnički plakati danas vrlo prepoznatljivi, a odlikuje ih reducirani, elegantni dizajn s minimalističkim tendencijama, kao i posebna posvećenost za biranje rafiniranih fontova, čime se direktno naslanja na značajnu tradiciju naših tipografa", dodaje se.

Ana Zubić (Zagreb, 1971.) završila je Odjel grafike na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, a potom upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je 1995. diplomirala na Odjelu primijenjene grafike.

Umjetnički rad većim je dijelom vezan uz izradu vizualnog identiteta izložbi, dizajn plakata i kataloga za razne muzeje i galerije te brojnih umjetničkih monografija i knjiga. Članica je ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Njezina samostalna izložba u Galeriji ULUPUH bit će otvorena do 10. ožujka, a ulaz je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater