MINI MEDITERRANEA

Bogat program za najmlađe u Titovom parku: JEZIK U DIGITALNO DOBA

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Posjetitelji svih uzrasta, ponajviše mališani, kružili su parkom, a najviše je sudionika bilo upravo u radionicama Društva arhitekata Istre, odnosno sekcije Djeca i arhitektura

Tijekom trećeg dana ovogodišnjeg festivala Media Mediterranea, u petak navečer, održana je Mini Mediterranea - radionica Društva arhitekata Istre za djecu pod nazivom "Jezik u digitalno doba", uz instalaciju Visualia Tree Udruge Sonitus te Piknik soundtrack - glazbeno-gastronomski program uz zvukove WunschBaum Projecta i DJ-a Morskog te zdrave napitke za djecu Ugostiteljskog obrta Corner koje je pripremila Gordana Mofardin.

Kreativna atmosfera

Posjetitelji svih uzrasta, ponajviše mališani, kružili su parkom, a najviše je sudionika bilo upravo u radionicama Društva arhitekata Istre, odnosno sekcije Djeca i arhitektura.

Radionice su vodili, te lijepo s djecom, u kreativnoj atmosferi radili Daniela Škandul, Marta Bognar, Marina Giachin Paoletić i Francesco Scarpa.

- Digitalno doba izmijenilo je komunikaciju, medije, odnose i jezik. Svi sudjelujemo, svi smo korisnici. Multimedija je novi jezik, sada je jedino vrijeme koje postoji, hypertekst je interpunkcija, informacija je lako dostupna. Sve više smo online, nalazimo jedni druge tamo, učimo, dijelimo news i mišljenja, kupujemo, igramo se, zabavljamo i su-stvaramo, kazala je Daniela Škandul ističući da su tu krenuli od dvosmjerne komunikacije, svi zajedno s djecom radili su na podu, roditelji, djeca, voditelji, u sjajnoj atmosferi te umjesto youtubeom bavili su se - tubama.

Zanimljivi radovi

Iz svega toga nastali su zanimljivi i kreativni radovi, što su mališani jedva čekali pokazati i izvjesiti.

Tu je bila i Visualia Tree – zvučna instalacija Sonitusa, te već ustaljeni programi.

Festival podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of