OTVORENJE U SRIJEDU

Revijom animiranih filmova počinje 21. festival Media Mediterranea

| Autor: Mladen RADIĆ

U srijedu 14. kolovoza u 20.30 sati u dvorištu muzejsko-galerijskog prostora Sveta srca revijom animiranih filmova počinje 21. festival Media Mediterranea.

Moći će se vidjeti izbor filmova Lee Vidaković, Manuela Šumberca, Vibora Juhasa, Saše Đuračića poznatijeg kao Sale Undertoon i Petre Zlonoge.

Naziv programa je "Vizualna poetika", a iz šire regije predstavit će film studenata banjalučke akademije umjetnosti te izbor iz dokumentarnog serijala "Radiovizija" u produkciji RTS-a te će u Pulu tim povodom doći jedna od autorica Jelena Milunović.

Drugi dan festivala, u četvrtak, bit će u znaku trećeg izdanja Zlatne lubenice, u Galeriji SKUC-a u 20.30 sati. Zlatna lubenica je projekt koji čine umjetnički radovi mladih autora odabrani na natječaju za autorske radove iz područja suvremene umjetnosti koji su direktno povezani s temom festivala, a koriste nove medije i tehnologije. Žiri je već odabrao pobjednika, a on će biti proglašen na otvaranju izložbe. Ovogodišnji finalisti su Mia Miletić, Valentina Butumović, Gloria Arapović, Lucija Granić, Ivona Habijanec, Helena Rubčić, Barbara Radelja (Barbara Raad), Alejandra Robles, Petar Katavić i Vina Ćurčija. Gostujući autori su Hrvoje Hiršl i Luis Rodil-Fernández, a tu je i rad dizajnera Teda Hunta.

Treći dan, u petak od 19 sati u Titovom parku održat će se Mini Mediterranea - radionica Društva arhitekata Istre za djecu pod nazivom "Jezik u digitalno doba", uz instalaciju Visualia Tree udruge Sonitus te Piknik soundtrack - glazbeno-gastronomski program uz zvukove WunschBaum Projecta i DJ-a Morskog te organsku hranu Solidarne Ekološke Kuhinje.

Zadnji dan, u subotu, u prostoru Zajednice tehničke kulture na Glavinićevom usponu održat će se prezentacija, izložba i instalacija. U 20.30 bit će predstavljena instalacija Sophije Bulgakove "You Are the Source Projection and Reflection", potom će se u 21.15 održati izložba radova natječaja GIF animacije i memova "Komunikacijski šum" koja se izravno nadovezuje i na temu festivala "Hibridni jezici". U 21.30 slijedi prezentacija radova radionice spekulativne dizajnerske prakse "Telling The Time: A Speculation in Designing Hybrid-Languages of Time" koju je vodio Ted Hunt, a gostujuće predavanje održat će Hrvoje Hiršl.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater