PRODUKCIJA RIJEČKOG HNK

BALET SE VRATIO U ARENU: "Plamteća voda" opet pred Puljanima, ovaj put pod ljetnim nebom

| Autor: Mladen RADIĆ


Balet se vratio u pulsku Arenu u utorak navečer zahvaljujući izvedbi plesne predstave „Plamteća voda“ u produkciji Baleta riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc na koreografiju Andonisa Foniadakisa s plesačima čija je besprijekorna fleksibilnost očarala publiku.

Kao što je i najavljeno, „Plamteća voda“ oživjela je staro velebno zdanje eksplozijom pokreta i erupcijom emocija plesom do posljednjeg daha.

Bilo je ovo drugo gostovanje riječkog Baleta i to baš s ovom predstavom u nešto više od godinu dana (prvi put je predstava gostovala u Istarskom narodnom kazalištu sredinom prošlog svibnja). "Plamteća voda" je uzburkano more, huk valova i valjanje valića, ali i kreštanje galebova ili delfine. Od smirenog prvog dijela preko oluje koja razbija valove do završnog sumraka, idiličnog smiraja, ovo je predstava u kojoj do izražaja dolazi nevjerojatna snaga plesa, čemu pridonose uvježbani plesači i plesačice. Njihova izvedba, pogotovo ovdje na otvorenom prostoru pod vedrim ljetnim nebom i blizu mora dojmila se posjetitelja koji su došli vidjeti nešto novo, drugačije, što je često, barem kada se o Puli radi, rezervirano za zatvorene prostore u kojima se okuplja već izučena publika ili ona kojoj znatiželja ne da mira u želji da dožive nešto posebno.Snimio Danilo Memedović

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter