u izvedbi Baleta HNK Ivana pl. Zajca

PLESNA HIT PREDSTAVA "PLAMTEĆA VODA" glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa uskoro u pulskoj Areni

| Autor: Mladen RADIĆ
Iz predstave "Plamteća voda"

Iz predstave "Plamteća voda"


Plesna predstava "Plamteća voda" ("Burning water") riječkog Baleta, glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa u izvedbi Baleta HNK Ivana pl. Zajca rasplamsat će se u pulskoj Areni u utorak, 21. lipnja, u 21.30 sati.

Predstava koja od svoje premijere ne prestaje oduševljavati i publiku i kritiku, kako u matičnoj kući tako i na brojnim gostovanjima, će u okviru programa Summer Classics riječkog HNK-a, sada i impresivno povijesno zdanje oživjeti eksplozijom pokreta i erupcijom emocija plesom do posljednjeg daha pod zvjezdanim nebom ljetne noći.

"Pulska Arena i njen impozantan kružni prostor riječkom Baletu nisu nepoznati. Naša 'Plamteća voda', grčkog koreografa Andonisa Foniadakisa neće tako lako naći bolju priliku za svoje prostorno uprizorenje. Blizu vode, na otvoreno, uz sjećanje na antičko vrijeme i prolivenu krv gladijatora, dovodimo plesače koji se u potpunosti prepuštaju zahtjevnoj koreografiji, dosljedni sebi i onom posljednjem dahu kojeg treba ispustiti kada će se nađu na rubu fizičke i mentalne izdržljivosti", najavljuje ravnateljica riječkog Baleta Maša Kolar skorašnju izvedbu u pulskoj Areni.

Usredotočivši se u svojoj koreografiji na kontrastnu prirodu vode, izvora života i razorne sile te spajajući vodu i vatru, a i mnoge druge suprotnosti na kojima još od iskona počivaju naš život i svijet, Andonis Foniadakis stvara iznimno zahtjevnu koreografiju, a plesači na granici izdržljivosti pomiču vlastite granice. Njihova tijela i njihov pokret stvaraju neodoljivo impresivne slike isprepletene snažnim emocijama. Slike koje nose i snažnu umjetničku poruku nade. Iskonski, intenzivno, nadnaravno. I ostavljaju publiku bez daha.

Foto

Uz dramaturga i koreografa Andonisa Foniadakisa, autorski tim "Plamteće vode" čine skladatelj Julien Jean-Pascal Tarride, scenograf i oblikovatelj svjetla A. Birmpilis & CO. te kostimograf Anastasios Soforoniou (za Mesvor Consulting Ltd.). U Puli plešu članice i članovi riječkoga Baleta Tea Rušin, Ksenija Krutova, Soyoka Iwata, Maria Matarranz de las Herras, Maria del Mar Hernandez, Marta Kanazir, Marta Voinea, Anna Zardi, Ali Tabbouch, Michele Pastorini, Nicola Prato, Tilman Patzak, Valentin Chou i Jody Bet.

Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Istarskog narodnog kazališta od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom