Dodjela nagrada na svečanoj završnici

68. PULSKI FILMSKI FESTIVAL Velika Zlatna Arena filmu "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste

  Zlatna Arena za režiju 68. Pulskog fimskog festivala dodijeljena je Zrinku Ogresti za film "Plavi cvijet", a ovaj film nagrađen i Velikom Zlatnom Arenom za najbolji film festivala. Vanja Ćirić za ulogu Mirjane u Ogrestinom filmu nagrađena je Zlatnom Arenom za najbolju glavnu žensku ulogu * Zlatna Arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena je Reneu Bitorajcu za ulogu Dinka u filmu "A bili smo vam dobri", redatelja Branka Schmidta

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Zlatna Arena za režiju 68. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je Zrinku Ogresti za film "Plavi cvijet", a ovaj film produkcijske kuće Inter film i producenta Ivana Maloče, nagrađen i Velikom Zlatnom Arenom za najbolji film festivala. Vanja Ćirić za ulogu Mirjane u Ogrestinom filmu nagrađena je Zlatnom Arenom za najbolju glavnu žensku ulogu. Uz ove tri nagrade Ocjenjivačkog suda Hrvatskog programa, "Plavi cvijet" je najboljim filmom u Hrvatskom programu 68. Pule proglasio i ocjenjivački sud kritike, a festivalske nagrade dodijeljene su večeras na svečanosti u Areni koju je vodio Tarik Filipović.

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa Zlatnu Arenu za najbolju glavnu mušku ulogu dodijelio je Reneu Bitorajcu za ulogu Dinka u filmu "A bili smo vam dobri" redatelja Branka Schmidta.

Zlatna Arena braći Sinkauz

Zlatna Arena za scenarij dodijeljena je Sandri Antolić, Ognjenu Sviličiću i Branku Schmidtu za film "A bili smo vam dobri".

Zlatna Arena za oblikovanje zvuka pripala je Mirku Perriju i Juliju Zorniku za film "Zora" redatelja Dalibora Matanića, dok je Zlatna Arena za glazbu dodijeljena pulskim glazbenicima Alenu i Nenadu Sinkauzu za film "Zora", i to "za originalnu i inventivnu filmsku glazbu koja obogaćuje fotografiju, atmosferu i mističnost filma". Film "Zora" na 68. Puli osvojio je još dvije nagrade - Zlatnu Arenu za montažu dobio je Tomislav Pavlic, a Zlatnu Arenu za kameru Marko Brdar.

Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Danici Ćurčić za ulogu Nele u filmu "Murina" redateljice Antonete Alamat Kusijanović. I Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodijeljena je scenaristici i redateljici Antoneti Alamat Kusijanović za film "Murina".

"Nigdje posebno" najbolji

Zlatna Arena za najbolji film u Međunarodnom programu pripala je filmu "Nigdje posebno" redatelja Uberta Pasolinija. Zlatna Arena za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji išla je Ankici Jurić Tilić za film "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" redatelja Radua Judea, a isti je film dobio i Zlatnu Arenu za najbolju manjinsku hrvatsku koprodukciju. Posebno priznanje ocjenjivačkog suda dodijeljeno je redateljici Jenni Toivoniemi za film "Društvene igre".

Nagrada ocjenjivačkog suda kritike za najbolji film u Međunarodnom programu dodijeljena je filmu "U limbu" redatelja Bena Sharrocka.

Hrvatski audiovizualni centar dodijelio je posebno priznanje ekipi filma "Južni vjetar 2 – Ubrzanje u znak", zahvalnosti za zajednički razvoj koprodukcija i publike.

U nacionalnom programu bilo je na rasporedu šest filmova, a prikazano je i deset koprodukcija. Filmovi su prikazani, uz pridržavanje epidemioloških mjera, na četiri lokacije - Arena, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Kino Valli i Kaštel, a festivalskih je lokacija ukupno bilo 15 - za izložbene i druge programe.

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa činili su Pawel Pawlikowski, Mirko Pivčević, Zrinka Cvitešić, Danilo Šerbedžija, Mimi Plauche, Međunarodnog programa: Ben Hopkins, Rada Šešić i Lana Barić, a ocjenjivački sud kritike: Nenad Polimac, Mihai Fulger i Magdalena Miedl. Ocjenjivački sud Hrvatskih filmova u nastanku (Work in Progress - Pitch) djelovao je u sastavu Simon Perry, Vanja Kaluđerčić i Xavier Henry Rashid.

Nagradu publike u međunarodnom programu dobio je film "Nigdje posebno" u režiji Uberta Pasolinija, s ocjenom 4,86.

Nagradu u iznosu od 30.000 kuna Zagrebačka banka dodjelila je Zrinku Ogresti, redatelju filma "Plavi cvijet", kojemu je ocjenjivački sud 68. festivala igranog filma u Puli dodijelio Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film Festivala.

U nacionalnom programu 68. Pule bilo je na rasporedu šest filmova, a prikazano je i deset koprodukcija. Filmovi su prikazani, uz pridržavanje epidemioloških mjera, na četiri lokacije - Arena, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Kino Valli i Kaštel, a festivalskih je lokacija ukupno bilo 15 - za izložbene i druge programe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum