ĐAKOVO

28. đakovački bušari uživo i online, bez povorke

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Najveća pokladna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj - Đakovački bušari u subotu i nedjelju, 5. i 6. veljače, zbog epidemiološkim mjera, proteći će, kao i lani, bez središnje i najatraktivnije priredbe - velike pokladne povorke središtem grada, najavljeno je u srijedu u Đakovu. 

Na konferenciji za novinare organizatora manifestacije zamjenik đakovačkoga gradonačelnika Antun Galić najavio je da će ovogodišnji, 28. đakovački bušari biti dijelom uživo, dijelom online. 

Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama i podložan je promjenama, a organizatori Bušara su Grad Đakovo, Turistička zajednica grada, uz partnerstvo Centra za kulturu i Konjogojske udruge Široko Polje, najavio je Galić.

Direktorica Turističke zajednice Đakova Marija Burek rekla je kako će se sve velike pokladne priredbe u zemlji održati u takvom obliku.

U subotu, 5. veljače, na korzu je Bušarenje - prezentacija i prodaja tradicionalnih i autohtonih proizvoda slavonskih izlagača, te prvi put ulični zabavljači - štuler, klaun, slikar, žongler i fotografska izložba.

Za djecu je najavljena kazališna predstava "Vrijeme za bajku" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

U nedjelju, 6. veljače održat će se pokladno jahanje u Širokom Polju, rekla je Burek. Dodala je kako će natjecanje za najbolje pokladne maske biti u tri kategorije, i to u online izdanju, a vlasnici poslovnih prostora mogu se natjecati i za najljepše uređeni izlog u pokladnom duhu.

Također, u vrijeme Bušara đakovački KUD Tena i HKUD Vukojevci iz Vukojevaca uredit će prostor na korzu s temom poklada - vukojevačkih starceva, koji su dio nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske.

U Đakovo stižu i gosti - Lumber klub iz Opatije.

O pokladnom jahanju u Širokom Polju govorila je potpredsjednica Konjogojske udruge Široko Polje Đurđica Medovka, koja je najavila da će 6. veljače ulicama toga prigradskog naselja projahati 50-ak jahača, uz četiri postaje.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini