Produkcije Istarskog narodnog kazališta putuju izvan Pule

INK na gostovanju u Smederevu i Rijeci

| Autor: Mladen Radić
Francamente, Petra B. Blašković (Foto: INK/Karlo Čargonja)

Francamente, Petra B. Blašković (Foto: INK/Karlo Čargonja)


Tijekom svibnja produkcije Istarskog narodnog kazališta odlaze u Smederevo u Srbiji, Palaču Modello u Rijeku te na festival dječje knjige Monte Librić.

Satirična predstava o najopskurnijim ljudskim osobinama "Narodni poslanik" u režiji Snežane Trišić bila je jučer na programu 41. Nušićevih dana u Smederevu. Ova predstava nastala u koprodukciji INK-a s Narodnim pozorištem – Narodnim kazalištem – Népszínház Subotica, srpsku je premijeru imala u veljači ove godine u povodu obilježavanja 160 godina od rođenja slavnog komediografa Branislava Nušića. U predstavi igraju Milan Vejnović, Minja Peković, Ljubiša Ristović, Srđan Sekulić, Vladimir Grbić, Igor Greksa i naše glumačke snage Vini Jurčić, Irena Tereza Prpić i Luka Mihovilović.

"Francamente" odlazi u Rijeku u Palaču Modello u srijedu 29. svibnja u 19.30 sati. Petra Blašković još će jednom progovoriti o slobodi u monodrami posvećenoj Franci Rame, jednoj od najvećih ikona aktivističkog kazališta, društva, satire, feminizma, politike, gotovo bolne komedije, lojalnosti ideji, beskompromisnoj borbi za vlastite ideale, žrtvi licemjernog društva koji se boji istine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter