novigradski cmik

Zabava ususret zimskim školskim praznicima: Od društvenih igara i radionica do kina i kazališta

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ususret predstojećim zimskim školskim praznicima u novigradskom CMIK-u pripremili su tjedan raznovrsnih sadržaja i aktivnosti za osnovnoškolce. Prilika je to novigradskim mališanima da zimske ferije iskoriste za vrijeme bez ekrana, uz dobru zabavu, kreativu i istraživanje, poručuju organizatori. Od 10 do 14 sati u maloj dvorani CMIK-a je druženje uz stolne društvene igre. »Čovječe ne ljuti se«, Domino, kartaške igre poput Una i Crnog Petra, neke su od igara koje će imati priliku upoznati.

U srijedu i u petak od 11 do 13 sati u suradnji s animacijskim timom pulskog Žutog kišobrana priprema se sadržaj koji će klince od šest do 11 godina i dodatno animirati. Riječ je o zanimljivim interaktivnim radionicama pod zajedničkim nazivom Otkrij, Igraj, Recikliraj: Morske priče i znanstvena čuda, u znaku STEM-a, ribarske tradicije Novigrada i ekologije. Sutra je radionica »Priča o Ribaru - Igra Upecaj me«, a u petak, 23. veljače radionica »Kartonarije - Učimo o recikliranju«. Radionice su besplatne, prethodne prijave nisu potrebne, a održavaju se u maloj sali CMIK-a.

Osim sadržaja u prvom dijelu dana, u večernjim satima, od 18 sati, od danas do petka, u ponudi su i kino-projekcije te kazališna predstava za djecu. Večeras se prikazuje animirani film »Super Mario Bros Film« (promotivna cijena ulaznice od dva eura), sutra igra kazališna predstava »Tarzan« pulskog Teatra Naranča (uz besplatan ulaz), u četvrtak, tinejdžerski film »Lisa Frankenstein« (promotivna cijena ulaznice od dva eura) te u petak, animirani film »Brzi i neustrašivi«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter