ZAGREB

Film "Dnevnik Pauline P." ušao među 10 deset najgledanijih hrvatskih filmova za djecu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dugometražni igrani film Nevena Hitreca, "Dnevnik Pauline P." pogledalo je u dva tjedna prikazivanja 39.142 gledatelja, što ga smješta u deset najgledanijih hrvatskih filmova za djecu ikada.  

Film se prikazuje i u susjednoj BiH, a veliki je interes među školarcima, budući da je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture, priopćeno je.

Riječ je o vedroj obiteljskoj komediji s elementima fantastike, snimljenoj prema školskoj lektiri autorice Sanje Polak. Film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu sve moguće, napominje se. 

Naslovnu ulogu igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić. 

U ostalim ulogama su Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini