ZAGREB

"Ljeto kada sam naučila letjeti" vidjelo 30 tisuća ljudi, "Marginalce" 20 tisuća

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsku koprodukciju "Ljeto kada sam naučila letjeti" Radivoja Antića dosad je u hrvatskim kinima pogledalo više od 30 tisuća ljudi, a film "Marginalci" njih više od 20 tisuća.

Po riječima koproducentice "Ljeto kada sam naučila letjeti" Ankice Jurić Tilić (Kinorama), film se može preporučiti djeci i odraslima, a još malo pa će imati ukupnu gledanost od četvrt milijuna kino gledatelja.

Prema podacima stranice BoxOffice.hr, u 13. tjednu prikazivanja dosad ga je pogledalo 31.867 ljudi. 

Glavna junakinja priče je 12-godišnja Sofija pred kojom je naizgled dosadno ljeto s bakom (Olga Odanović) na Hvaru, no dočekuje ju nezaboravna ljetna avantura.

U glavnoj ulozi je Klara Hrvanović, njene nove prijatelje igraju Luka Bajto, Ema Kereta Rogić te Domina Ančić i Domagoj Ostoja, a sporedne muške uloge pripale su Žarku Lauševiću i Frani Lasiću.

Scenarij za film napisala je Ljubica Luković, a režirao ga je Radivoje Andrić, najpoznatiji po filmovima "Munje" i "Kad porastem biću Kengur". Film je gotovo u cijelosti snimljen na otoku Hvaru u Starom Gradu, Vrboskoj, Dolu i Jelsi.

U manje od dva tjedna komediju "Marginalci" Ljubomira Kerekeša u kinima diljem Hrvatske pogledalo je oko 20 000 ljudi. 

Radnja se odvija u vrijeme skupštine odbora sela Črevo kojoj je svake godine vrhunac 'umjetno-kulturnička' priredba u izvedbi svih članova odbora. Sve je došla popratiti i NNTV (Naša najnovija hrvatska televizija) iz Zagreba, u sklopu emisije 'Hrvatski seljak u Europi'. 

TV ekipa u selu nailazi na brojne sugovornike i snima mnoštvo materijala, koji može biti prikazan samo na lokalnoj televiziji i za jako malo gledatelja.

"Ne zanima nas mišljenje samoprozvanih stručnjaka ili kritičara koji ne hodaju i ne žive među ljudima, već lebde pola metra iznad zemlje. Zanima nas mišljenje publike i do sad smo dobili doslovno tisuće i tisuće predivnih komentara i reakcija", kažu autori, a prenosi distributer Blitz.  

U filmu glume Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ksenija Marinković, Ana Begić Tahiri, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić, Darko Plovanić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter