ZAGREB

Film "Venom 2" u hrvatskim kinima vidjelo 25 tisuća ljudi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Film "Venom 2" nadmašio je uspjeh originala, u hrvatskim ga je kinima u samo četiri dana pogledalo gotovo 25 tisuća ljudi, izvijestio je distributer Continental  Film.

"Nakon što je u prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio preko 90 milijuna dolara postavivši rekord najboljeg kino otvaranja od početka pandemije, Venom 2 nastavlja s fenomenalnim rezultatima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj", priopćeno je.

Kako se ističe, u kino industriji rijetki su slučajevi kada nastavak neke franšize, ili komercijalno ili po ocjenama kritike/publike, uspije premašiti uspjeh originala, a ovaj je film uspio zasjevši na prvo mjesto hrvatskog box officea, a zaradom na domaćim kino blagajnama nastavak je nadmašio je čak I uspjeh originala iz 2018. godine. 

"Ovakav rezultat još je impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je ostvaren u otežanim uvjetima još uvijek aktualne pandemije dok kina rade poštujući aktualne epidemiološke mjere", dodaje se.

Taj akcijski SF spektakl uspješniji je i po ocjenama gledatelja  - na jednoj od najpopularnijih i najutjecajnijih filmskih web stranica Rotten Tomatoes, trenutno drži visokih 84 posto po ocjenama publike.

Na globalnoj razini već na startu svoje distrubucije prešao je zaradu od 283 milijuna dolara.

Radnja filma "Venom 2" i dalje prati novinara Eddieja Brocka (Tom Hardy) I njegov odnos s Venomom, ali i sa serijskim ubojicom Cletusom Kasadyjem koji uz pomoć svojeg simbiota Carnagea izlazi na slobodu i iza sebe ostavlja destrukciju i kaos epskih razmjera.

Uz Toma Hardyja, glume Woody Harrelson te Naomie Harris i Michelle Williams, glumice s nominacijama za Oscara,  dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan redatelj Andy Serkis. Uz Kelly Marcel koautor priče tog filma je sam Tom Hardy.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter