ZAGREB

Zagrebačka filharmonija u petak u Lisinskom u Crvenom ciklusu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će u petak, 17. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu svog Crvenog ciklusa pod ravnanjem maestra Leopolda Hagera i uz solistički nastup oboista Ivana Podyomova.

Na programu će se naći uvertira San ivanjske noći Felixa Mendelssonhna, Koncert za obou i mali orkestar u D-duru Richarda Straussa te 6. simfonija u D-duru skladatelja Antonína Dvořáka.

Pod umjetničkim vodstvom maestra Leopolda Hagera pretplatnici Crvenog ciklusa prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju, ističu iz Filharmonije.

Maestro Hager je 2020. godine u povodu 85. rođendana objavio retrospektivu svojega umjetničkog rada na šesterostrukom albumu. Posrijedi su snimke s najznačajnijim europskim orkestrima od Leipziga do Londona u razdoblju od 1978. do 2015. godine i djelima od Händela do Hindemitha i samog Hagera, s naglaskom na Mozarta i njemačke autore, uz sudjelovanje eminentnih solista.

Solist koji će upotpuniti nastup Zagrebačke filharmonije u petak je oboist Ivan Podyomov, koji je tijekom svog obrazovanja osvojio prvo mjesto na brojnim važnim natjecanjima, neka od kojih su Međunarodno natjecanje ARD-a u Münchenu, Međunarodno natjecanje u Ženevi, Međunarodno natjecanje u Markneukirchenu i mnoga druga. Od 2016. godine prvi je oboist u Kraljevskom orkestru Concertgebouw u Amsterdamu, te je na istom položaju bio i u Bamberškom simfonijskom orkestru i u orkestru musicAeterna.

Uoči koncerta, s početkom u 19 sati u predvorju Velike dvorane održat će se predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s publikom svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum