Od 25.siječnja do 5.veljače

Premijera tri hrvatska filma na 52. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

| Autor: Bojana Čustić Juraga

Tri hrvatska filma bit će premijerno prikazana na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu: kratkometražni eksperimentalni film "Ingresso Animali Vivi" scenarista i redatelja Igora Grubića, kratkometražni eksperimentalno-dokumentarni film Borisa Poljaka "Horror Vacui" te dugometražni igrani film "Polako nikuda" Damira Čučića. Festival u Rotterdamu premijerno će prikazati i digitalno restauriranu verziju kratkometražnog igranog filma "Ženidba gospodina Marcipana" Vatroslava Mimice iz 1963. godine, a na programu su i projekcije dvije manjinske hrvatske koprodukcije: dugometražni igrani film "Dani suše" turskog redatelja Emina Alpera, dugometražni dokumentarni film "Playing Men" slovenskog redatelja Matjaža Ivanišina kao i projekcija jednog od najuspješnijih domaćih filmova protekle godine, "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića.

Ovogodišnje 52. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (International Film Festival Rotterdam - IFFR) održava se od 25. siječnja do 5. veljače. Riječ je o jednom jedan je od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala koji, osim što svake godine privlači desetke tisuća profesionalaca i posjetitelja, određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju. Direktorica festivala od 2020. godine je Puljanka Vanja Kaluđerčić, a od ove godine jedan od selektora kratkometražnog programa je hrvatski redatelj, kritičar i kurator Ivan Ramljak.

Ovogodišnje, 52. festivalsko posjetiteljima nudi preko 400 naslova i mnoštvo izložbi, multimedijskih instalacija, audiovizualnih eksperimenata, performansa i slično. Jedna od najvećih atrakcija popratnog programa svakako je najnoviji umjetnički rad Stevea McQueena - izložba "Sunshine State".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of