ZAGREB

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva od petka u Belom Manastiru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnje, 54. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 25. do 27. studenoga u Belom Manastiru, u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja film. 

Na Reviju je bilo prijavljeno ukupno 147 filmova, a u program je uvršteno sedam igranih, 12 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i tri animirana filma.

Svečano otvorenje održat će se u Gradskom kinematografu Beli Manastir, a ulaz na sve projekcije je slobodan, najavljeno je.

Riječ je o jednoj od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

Središnje je okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival najstariji je filmski festival na području Hrvatske. 

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, donosi autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. 

U selekcijskoj komisiji bili su producent Vedran Šuvar, montažerka i animatorica Maida Srabović i filmski kritičar Nino Kovačić, a članovi stručnog ocjenjivačkog suda su direktor fotografije i redatelj Boris Poljak, filmski montažer Slaven Zečević te redatelj Simon Bogojević Narath.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater