U Pulskoj filmskoj tvornici

VEČERAS Nagrađeni filmovi s 51. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

| Autor: Mladen RADIĆ

Večeras, 20. veljače, u 20 sati u klubu Pulske filmske tvornice na programu je besplatna projekcija osam filmova koji su osvojili prvu, drugu i treću nagradu na 51. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja se prošle godine održala u Splitu.

Na 51. Reviji u službenoj konkurenciji prikazana su 34 filma od prijavljenih 169. Ocjenjivački sud u sastavu redatelj i montažer Damir Čučić, filmolog dr. Nikica Gilić, redatelj i snimatelj Boris Poljak, redatelj animiranih filmova i predavač Veljko Popović te producentica i dugogodišnja voditeljica Kino saveza Hrvatske odnosno Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić-Škarica tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e dodijelio je ukupno osam nagrada i tri specijalna priznanja.

Bit će prikazani prvonagrađeni film "Zoka i potočić" Igora Jelinovića, zatim "Split waltz 021_123" Gilda Bavčevića, "Osmijeh" Matee Kovač, "Jabuka, tri dvopeka, jogurt" Anite Čeko, "Prijelaz" Vedrana Šuvara, "Glava u balunu" Mladena Stanića, "In continuo" Ive Gavrilović i "Dvorac" Tomislava Šobana.

Program traje 79 minuta, a moderira ga Marko Zdravković-Kunac.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu te je uz Pulski filmski festival najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini