ZAGREB

Filmska revija FRKA od 25. do 27. lipnja u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Filmska revija Kazališne akademije - FRKA, čije se 14. izdanje održava od 25. do 27. lipnja na četiri zagrebačke lokacije, donosi više od 60 filmova.

Manifestaciju koja predstavlja radove studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu pripremaju studenti 2. godine Odsjeka produkcije.

Tema ovogodišnje FRKE je self care, odnosno, briga o sebi, koju su studenti prepoznali kao nužnost u izazovnim vremenima.

"Pandemija je u kratkom vremenu promijenila ljudske navike i zamijenila živi oblik konzumiranja umjetnosti s virtualnim sadržajima. Samoizolacija nas je podsjetila kako je svakodnevicu bez razgovora, živog kontakta i odlaska u kino teško proživljavati", napominje se u najavi. 

"Želja za životom, smijehom i zabavom te njegovanje osjećaja zadovoljstva i živog kontakta samo su neke od brojnih karakteristika dobrog mentalnog zdravlja koje će ovogodišnje izdanje Filmske revije Kazališne akademije pobuditi kroz javnu prezentaciju radova budućih mladih nada filmske industrije", dodaje se.

Revija će se održati na Ljetnoj pozornici Tuškanac, te u Kinu Tuškanac, na Novoj akademskoj sceni F22  i na Akademiji dramske umjetnosti. Ulaz na sve programe je besplatan.

Filmovi će se natjecati za ukupno trinaest nagrada - za najbolju režiju dokumentarnog filma, igranog filma, nagradu publike, najbolju glumicu, nagradu „Robert Budak“ za najboljeg glumca, najbolji scenarij, najbolje snimanje, Grand prix za najbolji film, nagradu „Nikola Ivanda“ za najbolji TV format, najbolji montažer, najbolji dizajn zvuka, najbolja scenografija, najbolja kostimografija.

O ovogodišnjim pobjednicima odlučivat će žiri filmskih profesionalaca - glumica Tihana Lazović, producentica Tamara Babun, redateljica Judita Gamulin, snimatelj Goran Legović i montažer Denis Golenja.

Osim filmova studenata zagrebačke akademije bit će prikazani i nagrađeni studentski filmovi iz inozemstva, uslijed suradnje s međunarodnom platformom CILECT.

Na samoj reviji prikazuju se radovi studenata filmskih odsjeka, no u stvaranju FRKE aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka ADU, kao i studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, koji su zaslužni za vizualni identitet.

Manifestaciju podupiru Društvo hrvatskih filmskih redatelja i HAVC.

Detalji o programu, partnerima i gostima Revije mogu se pratiti na Instagram, Facebook i web stranici projekta.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum