ZAGREB

Grubićev "Spomenik" na izložbi Yerevan Biennial - Time Complex

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski umjetnik Igor Grubić sa svojim nagrađivanim poetsko-dokumentarnim video radom "Spomenik" sudjeluje na prvom izdanju izložbe "Yerevan Biennial - Time Complex", koja se održava u digitalnom okruženju do 17. siječnja.

Grubićev "Spomenik" jedan je od 50-ak radova umjetnika iz cijelog svijeta koji se predstavljaju na poziv umjetničkog direktora i kustosa Lorenza Fusija, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Rad je strukturiran kao niz od devet meditativnih 'portreta' masivnih betonskih spomenika koje je nekoć naručila bivša jugoslavenska država, a tijekom 90-ih godina su uništavani.

Taj višestruko nagrađivani atmosferični film, lišen dijaloga i naracije, spaja snimke tih djela i prirode koja ih okružuje, propitujući time njihovu današnju svrhu.

"Kao poetsko-eksperimentalni film ima egzistencijalni (pa čak i duhovni) odjek u odnosu na sporna politička pitanja, preispitujući svrhu spomenika u današnjem trenutku", napominje se o filmu, nastalom u produkciji Kreativnog sindikata.

Yerevan Biennial – Time Complex manifestacija je sa sjedištem u Erevanu koja istražuje radikalnu upotrebu vremena u suvremenoj umjetnosti, ističe strategije i metodologije koje su umjetnici usvojili za zamišljanje budućih scenarija, preispitivanje osporenih povijesti, stvaranje neočekivanih narativa i korelacija te otkrivanje neispričanih priča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of