AZIL ZA PSE "DRUŠTVO ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA RIJEKA"

UDOMLJAVANJE PASA: Treba im samo malo ljubavi i pažnje, i oni će vam biti najbolji prijatelji

| Autor: Portal GlasIstre.hr


BLEKI
Blekijeva tužna priča o životu u azilu počinje odlaskom njegovog vlasnika u inozemstvo. U jednom trenutku za Blekija je završio život u kojem je imao sve: kuću, dvorište, dobru hranu i vlasnika koji ga je nekad volio. Našao se u njemu nepoznatom svijetu. Iza rešetaka gledao je sve te nepoznate ljude i pse. Bio je beskrajno tužan. Bleki je savršen pas za pravu osobu. Istovremeno je snažan, inteligentan i ljubomoran. Obožava se šetati, maziti, masirati, a najveća nagrada mu je vožnja autom na izlet.

Više o Blekiju: http://zz-rijeka.org/bleki-odani-prijatelj-u-iscekivanju-nove-sanse/

ROKI

Iako u godinama, ROKI je psić u dobroj formi i u stanju pružiti još mnogo veselja, radosti i sretnih trenutaka svojoj novoj obitelji. Također, Roki je psić u problemu, jer azil u kojem se našao, nije mjesto gdje on želi biti. Daje nam to jasno do znanja plačući i skrećući pažnju na sebe svaki put kada netko prođe pored njegovog boksa. Onog trenutka kada iz boksa izađe, Roki se “smije”, šapicama nas grli i pretvara se u veselog psića koji se raduje svakoj aktivnosti u društvu čovjeka.
Više o Rokiju: http://zz-rijeka.org/roki-njezni-psic-manjeg-rasta-trazi-dom/

LORD
Dobrica je to velikoga srca koji se beskrajno veseli vremenu provedenom sa čovjekom, a poslušnošću odaje zahvalnost i poštovanje za važne mu ljzbav i pažnju koje dobiva zauzvrat.
Više o Lordu: http://zz-rijeka.org/lord-gospodicic-sarmantnih-uvojaka-trazi-dom/

FREYA
Freya je pravo malo čudo! Iako sramežljiva, jedna je od najveselijih stvorenja koje smo imali priliku upoznati, njezin poznati “guzoples” jedan je od najsimpatičnijih prizora u azilu, a početna sramežljivost iz dana u dan sve više blijedi. Kada bi se količina sreće mogla mjeriti, ona bi probila ljestvicu onog trenutka kada Freya ugleda volontere i kada izađe iz boksa! 
Više o Freyi: http://zz-rijeka.org/freya-pas-koji-nas-podsjeca-na-radost-zivljenja/

LEX I BONGO
Lex i Bongo braća su koje zavole apsolutno svi koji ih upoznaju i prava je šteta da gube vrijeme u azilu. Upoznali smo ih kao tek okoćene bebe i prateći njihov razvoj, sa veseljem možemo utvrditi da su postali mazni i privrženi mladi psi koje azilski posjetitelji obavezno pomaze. Da, tako naši tigrići djeluju na ljude; osvajaju na prvu.
Više o Lexu i Bongu: http://zz-rijeka.org/lex-otis-i-bongo-zaigrani-dobrocudni-trojac-trazi-priliku/

VEGA

Vega je njemačka ovčarica koja je većinu života provela sama, kao pas čuvar, iako je u duši patila zbog nedostatka ljudskog društva. Društvo čovjeka, kroz šetnje, druženje i igru, znači joj više od svega.
Više o Vegi: http://zz-rijeka.org/vega-zeli-drustvo-i-ljubav-zauvijek/

MILICA
MILICA je draga, mlada ženkica srednjeg rasta koju krase predivne šare. Milica je također i jedna od onih sirotih pasa kojima dolazak u sklonište ne predstavlja problem i tugu, a to sve govori kakav je život pred tim imala
Više o Milici: http://zz-rijeka.org/milica/

NEO
NEO je jedan od pasa koji su životarili na lancu. Srećom, on se nije predao, i iako je njegova aktivna narav bila potpuno zanemarena, Neo se nije prestajao nadati da će jednog dana i on potrčati. Životna energija iz njega isijava, vjerujemo da je znao da će i njemu uskoro zasjati sunce. Znao je da je lanac samo ružna epizoda koja će brzo završiti. Dolaskom u azil, ta je epizida zauvijek završila. Sve što sada treba, dom je i dobra obitelj.
Više o Neu: http://zz-rijeka.org/neo-aktivan-i-zaigran-decko-trazi-dom/

KOLI
Nakon smrti voljenog čovjeka, KOLI se slomljenog srca i duha našla u azilu. Dugo je bila povučena i nezainteresirana. Ipak, smogla je snage krenuti ispočetka i pokušati pronaći smisao i sreću u novim životnim okolnostima. Koli je smirena ženkica urednih higijenskih navika. Nije od onih pasa koji veselo trče ususret baš svakome, ali one koje zavoli, Koli dočekuje sa velikom toplinom i iskreno se veseli maženju i šetnjama.
Više o Koli: http://zz-rijeka.org/koli-nada-se-drugoj-prilici/

TIMMY
Čim je ušla u svijet stanovnika azila, vidjeli smo da “imamo posla” sa neopisivo pozitivnim stvorenjem <3 Timmy je predivna, aktivna, razigrana mlada kitopsina koja se unatoč svojoj veličini i krupnijoj građi slaže sa svima. Naljepše kod Timmy su njene vesele oči koje pozivaju na igru sve pse koje sretne. Timmy zrači veseljem i pozitivom. Mužjaci, ženke, mladi, stari… ona ne vidi razliku i u sekundi se može sprijateljiti sa svakim psom koji će se pridružiti njenom veselju.
Više o Timy: http://zz-rijeka.org/timmy-posebno-bice-predivnih-osobina-trazi-dom/

NANA
Od prvog trenutka bilo je jasno da je Nana zaljubljenica u ljude. Izuzetno je željna ljudske pažnje, mazila bi se stalno, uvijek i opet. Čak joj i prilikom šetnje nije strano usred šume leći i “užicati” malo maženja. U tim se trenucima znamo zapitati kako je do sad živjela
Više o Nani: http://zz-rijeka.org/nana-divna-ovcarka-za-koju-zelimo-sretniji-zivot/

OLLY
Olly je danas veseo i zaigran pas koji se voli pomazit, a šetnja mu je na vrhu ljestvice omiljenih aktivnosti. Šećemo ga na povodcu jer bi zbog velike želje za otkrivanjem prostranstava i zamamnih mirisa šume produžio korak i odlutao.
Više o Ollyu: http://zz-rijeka.org/olly-na-putu-prema-sreci/

LUCY
LUCY je ženkica divnog karaktera, dobra je i nježna prema ljudima, inteligentna, a u igri vesela i zaigrana. Loptica za nju znači veliku radost, a kada ju donosi čovjeku koji ju potom baca, za Lucy bi se reklo da je najsretniji pas na svijetu
Više o Lucy: http://zz-rijeka.org/lucy-pozitivna-aktivna-i-vesela-sportasica-trazi-dom/

RIO
Kada ga promatramo, u njemu najviše vidimo želju za izlascima što daljima od azila, i iskru sreće u njegovom pogledu prilikom svake šetnje. Nema tog čuperka trave kojeg Rio ne ponjuši niti bilo kojeg detalja koji u šumi njemu promakne. Rio uživa punim plućima u svakoj sekundi šetnje.
Više o Riu: http://zz-rijeka.org/rio-u-nadi-za-sretnijim-zivotom/

NONI
Iako dama u godinama, NONI je istinski predstavnik pasmine belgijskog ovčara, i dalje vrlo aktivna, u šetnji poslušna i spremna na učenje novih naredbi, voli potrčati i interakciju sa čovjekom. 
Više o Noni: http://zz-rijeka.org/noni-bakica-sa-stavom-i-zaljubljenica-u-ljude-trazi-dom/

LAJKA
LAJKA je predivna gospođa svilenkaste crne dlake i damskih manira; nije nametljiva, vrlo je pristojna i nježna. Voli ležati na mekanom jastuku i iz prijkrajka promatrati što se u azilu dešava. Ona je dama u punom smislu riječi i ne pripada svijetu napuštenih pasa u kojemu se našla.
Više o Lajki: http://zz-rijeka.org/lajka-dama-koja-azilu-ne-pripada/

BEN
BEN je od onih pasa koji dolaskom u azil procvjetaju. Naravno da je to tužno jer znači da mu je život prije azila bio bijedan.. Kada smo ga upoznali, bio je bez dlake, pojeden od buha i krpelja, slab, nemoćan i prestrašen, utučen zbog dugogodišnjeg života na lancu.
Više o Benu: http://zz-rijeka.org/ben-azilant-velik-kao-konjic-trazi-dom/

JACKY
JACKY je prije svega turbo simpatičan psić sa adresom u riječkom azilu. Uvijek veseo i dobro raspoložen, Jacky je od onih pasa uz koje nikada nije dosadno. Poziva na igru, pita za šetnju, moli za keksić, a sve to čini tapkajući naizmjence desnom i lijevom prednjom šapom po podu. Molećiv i nestrpljiv pogled dvaju (mrvicu previše) razmaknuta oka, Jackyju daju dodatnu notu simpatičnosti i šarma.
Više o Jackyu: http://zz-rijeka.org/jacky-turbo-psic-trazi-turbo-obitelj/

ŠPIGETA
Dugo mu je trebalo da prihvati dodir i da shvati da mu ljudska ruka neće učiniti ništa nažao. Nekoliko mjeseci kasnije, Špigeta hoda na povodcu uz nogu, sramežljivo uživa u maženju, čak u auto ulazi bez problema i raduje se odlasku na izlet izvan azila. Fascinira nas njegov hod na povodcu; pristojan je, strpljiv i miran, kao da je oduvijek šetao uz čovjeka. A nije.
Više o Špigeti: http://zz-rijeka.org/spigeta-legendarni-spigeta-trazi-dom/

RIKI
RIKI je od onih pasa za koje možemo reći da su azilu zapeli  On je “onaj jedan” iz cijelog napuštenog legla koji ostane, pasonja za kojeg možemo reći da možda nije rođen pod sretnom zvijezdom. Međutim, Riki niti jednim dijelom svojeg bića ne pokazuje tugu, i ako bi se njega pitalo, on bi sigurno rekao da je sretan u životu! Pravi je primjer pozitivnog psa, osmjeh mu je uvijek na licu, u šetnjama luduje od sreće, na azilskom se dvorištu igra veselo sa svojim prijateljima, skokne popiti vode pa jurne natrag gdje je zabava, a u pauzama dolazi po porcije maženja kod volontera
Više o Rikiju: http://zz-rijeka.org/riki-od-rodenja-ceka-svoju-priliku/

BOBI
Prva riječ koja nam pada na pamet kada pomislimo na njega je – istraživač. Bobi je najsretniji kada šeće prirodom u društvu čovjeka. Njuška sa velikim zanimanjem sve što se ponjušiti može, privlače ga livade i šumski puteljci kojima, iako je već prošao puno puta, uvijek neki novi miris privuče njegov interes. Druga asocijacija na Bobija je privrženost. Bobi je jako vezan za čovjeka i nesretan je kada je sam.
Više o Bobiju: http://zz-rijeka.org/bobi-privrzeni-istrazivac-sanja-o-sretnom-zivotu-uz-obitelj/

MEDI
MEDI je stanovnik riječkog azila koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njegova ljepota mami uzdahe, a svatko tko ga vidi uživo, poželi ga zagrliti i izgubiti se u njegovom mekanom krznu. Naš je medo ljepotan i pol, a razlog zašto je u azilu već godinama, vjerojatno se skriva u tome što ima svoj stav i što mu treba mrvicu više vremena kako bi čovjeka prihvatio. Jednom kada se to desi, Medi postaje najbolji prijatelj koji se baca na leđa i uživa u maženju, biće koje vjerno prati u šetnji i uz koje se osjećate sigurno u dubokoj šumi.
Više o Mediju: http://zz-rijeka.org/medi-poseban-muzjak-izvanserijske-ljepote/

DONA
Dona je u azilu nesretna i pod velikim je stresom. Iako njezina vanjština to ne pokazuje na prvu, ona je zapravo osjetljiva duša kojoj život u azilu ne čini dobro. Kada se makne od azila, Dona postaje drugi pas, sretan, zahvalan i veseo, uživa u interakciji sa čovjekom, voli učiti, poslušna je i vrlo odana.
Više o Doni: http://zz-rijeka.org/dona-krizanka-belgijskog-ovcara-na-prekretnici-zivota/

MEDO
Za ljubitelje velikih pasmina koji žele psa s već izgrađenim karakterom i navikama, preporučujemo Medu. MEDO je mješanac samojeda i labradora, pas naučen na obitelj, djecu i bliskost čovjeka.
Više o Medi: http://zz-rijeka.org/medo-dobrocudni-veseljak/


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater