VELIKI USPJEH

EUROPSKA IZLOŽBA PASA: Posavski gonič Aris iz Rovinja međunarodni je prvak u ljepoti

| Autor: Tomislav KLEMENČIĆ
Aris na Europskoj izložbi u austrijskom Welsu

Pas Aris, 6 i pol godina star mužjak, oštenjen 19. siječnja 2013., vlasnika Daria Košare iz Rovinja, na Europskoj izložbi pasa u austrijskom gradu Welsu ovjenčan je titulom Europskog prvaka za 2019. godinu i najljepšeg psa pasmine

Posavski gonič Aris, 6 i pol godina star mužjak, oštenjen 19. siječnja 2013., vlasnika Daria Košare iz Rovinja ovjenčan je titulom Europskog prvaka za 2019. godinu i najljepšeg psa pasmine na Europskoj izložbi pasa u austrijskom gradu Welsu.

Najljepši pas

Naime, na ovu je manifestaciju od 14. do 16. lipnja, u sklopu svog kalendara europskih i svjetskih izložbi, otputovala i reprezentacija Hrvatskog kinološkog saveza te predstavila šest priznatih autohtonih pasmina pasa Republike Hrvatske - istarski goniči kratke i oštre dlake, posavski goniči, dalmatinski psi, hrvatski ovčari i tornjaci. A dio ovogodišnje reprezentacije bio je i Aris, čiji je vlasnik ujedno i predsjednik Kinološkog društva Rovinj.

Aris je krajem ožujka proglašen najljepšim posavskim goničem na Glavnoj uzgojnoj izložbi hrvatskih autohtonih pasmina pasa u Karlovcu te time osigurao vizu da bude dio hrvatske reprezentacije na Europskoj izložbi pasa, a veliki uspjeh ponovio je i na natjecanju u Austriji. U konkurenciji pasa iz Italije i Hrvatske Aris je još jednom bio najljepši te kući ponio titule Europskog prvaka za 2019. godinu i najljepšeg psa pasmine. Ali, tu Arisovoj priči nije kraj. Prema riječima poznate švicarske sutkinje Lisbeth Mach, ovaj "iznimni predstavnik svoje pasmine" dokazani je vrhunski lovni radni pas, a ova mu je velika pobjeda omogućila da u kombinaciji s ostalim pobjedama na međunarodnim izložbama pasa tijekom 2018. i ove godine postane i međunarodni prvak u ljepoti. Ova titula također ima svoju "težinu", ali njena vrijednost je gotovo nemjerljiva zbog jedne druge činjenice - prošlo je puno godina otkako je jedan posavski gonič ponio ovu titulu.

Važno natjecanje

- Zbog svega ovoga, ali prvenstveno zbog silnog uloženog truda u rad i trening, gospodinu Dariju Košari, koji je ujedno i predsjednik Kinološkog društva Rovinj, upućujemo srdačne čestitke i zahvaljujemo na doprinosu u predstavljanju hrvatskih autohtonih pasa i hrvatske kinologije na jednom ovako velikom i važnom natjecanju. Aris je zaista dostojno predstavio našu Hrvatsku i našu Istru te još jednom pokazao koliko su kvalitetni psi i rad s psima u rovinjskom i istarskom kraju, ističu iz Hrvatskog kinološkog saveza.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum