OTPISANE

Ponuđeno više od pet tisuća naslova: BESPLATNE KNJIGE ZA GRAĐANE DO SRIJEDE

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Tjedan istarskih knjižnica (A. DAGOSTIN)

Tjedan istarskih knjižnica (A. DAGOSTIN)


Interes je velik, saznajemo od ravnateljice Ciceran, a i sami smo se tijekom našeg obilaska uvjerili da su mnogi pronašli ono što bi ih moglo zanimati pa su napuštali Spomen dom ruku punih knjiga

U sklopu ovotjednog drugog Tjedna istarskih knjižnica, koji je posvećen promociji knjižnične građe i knjižničnih zbirki, u Gradskoj knjižnici Pazin su se odlučili građanima u predvorju Spomen doma ponuditi besplatne knjige koje su otpisane prema knjižničnim pravilima.

Pet kategorija

Za knjigama je velik interes pa su najbolji naslovi možda već "maznuti", međutim, među stotinama knjiga koje se nalaze u kutijama na stolovima u predvorju Spomen doma svaki će ljubitelj knjiga, vjerujemo, pronaći nešto što ga interesira. Naime, do srijede je građanstvu ponuđeno više od pet tisuća knjiga, saznajemo od ravnateljice pazinske Gradske knjižnice Ive Ciceran, kada će ih preuzeti tvrtka za reciklažu papira.

Interes je velik, saznajemo od ravnateljice Ciceran, a i sami smo se tijekom našeg obilaska uvjerili da su mnogi pronašli ono što bi ih moglo zanimati, pa su napuštali Spomen dom s punim rukohvatima knjiga. Knjige su sortirane u pet kategorija: hrvatska beletristika, američka/engleska beletristika, ostala beletristika, dječje knjige i publicistika, a kako saznajemo kutije se svakodnevno nadopunjuju novim primjercima.

Preporuke knjižničara

Inače, kao što smo već spomenuli, Tjedan istarskih knjižnica ove se godine održava pod nazivom "Dobar Libar/100 bezvremenih knjiga po izboru istarskih knjižničara" koje uključuju lijepu književnost i publicistiku na hrvatskom jeziku. Naslovi će se promovirati u knjižnicama kroz preporuke knjižničara, na mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama, putem tiskanih letaka i brošura. Lista je poticaj za ulazak u knjižnicu i istraživanje bogatog knjižničnog fonda istarskih knjižnica.

U akciji sudjeluju gradske knjižnice iz Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina, Pule, Poreča i Umaga, kao i Knjižnica Arheološkog muzeja Istre, Knjižnica Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" Pula i Sveučilišna knjižnica u Puli. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo kulture, Grad Pula i Arheološki muzej Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini