FLIT

Festival talijanske književnosti: PRVI GOST ONLINE FABIO GEDA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Fabio Geda (Snimio Riccardo Geda)

Fabio Geda (Snimio Riccardo Geda)


Projekt je to Gradske knjižnice i čitaonice Pula - Središnje knjižnice Talijana u Republici Hrvatskoj namijenjen mladima koji se organizira s ciljem poticanja čitanja

Drugo izdanje FLIT-a, Festivala talijanske književnosti ove godine se održava u cijelosti online zbog epidemioloških mjera. Projekt je to Gradske knjižnice i čitaonice Pula - Središnje knjižnice Talijana u Republici Hrvatskoj namijenjen mladima koji se organizira s ciljem poticanja čitanja, a zahvaljujući velikom trudu i zalaganju Liane Diković iz pulske Gradske knjižnice i čitaonice, odgovornoj osobi Središnje knjižnice za talijansku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.

Natječaj Passaparola

Putem platforme ZOOM, gosti drugog izdanja su talijanski književnici Fabio Geda, Antonio Ferrara, Emanuela Da Ros, koji će upoznati učenike istarskih i riječkih škola, te Andrea Vitali i Alberto Piazzi u razgovoru s novinarkom Luisom Sorbone. Uz književne susrete namijenjene učenicima uživo na platformi Zoom, tu je i natječaj Passaparola za sve one koji žele izraziti i podijeliti svoja razmišljanja s drugima, odnosno za učenike talijanskih škola koji su se predstavljali recenzijama knjiga, a tri najbolje recenzije bit će nagrađene.

Projekt je realiziran sredstvima Regije Friuli-Venezia Giulia, u suradnji s Damatra onlus iz Udina (Italija), uz potporu Grada Pule i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Holistički pogled na svijet

Prvi gost bio je Fabio Geda, koji je učenicima govorio o svojim djelima, angažiranoj književnosti te aktualnim temama, budući da su problemi mladih u širem smislu središnja tema njegova rada. Polazio je od svog holističkog pogleda na svijet do ljubavi prema zajednici, uz poticajna promišljanja na temu usamljenosti i problema u komunikaciji roditelja i djece.

Rođen je u Torinu, gdje živi i radi. Godinama se bavio problemima mladih. Objavio je više romana za mlade. Savjetnik je za Salone del Libro di Torino i nagradu Premio Strega za mlade. Njegove knjige prevedene su na 28 jezika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of