Raznoliki programi

Svoje mjesto na Monte Libriću pronašao je i kviz o najpoznatijem čarobnjaku

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Kviz posvećen Harryju Potteru

Kviz posvećen Harryju Potteru


Raznoliki su se programi odvijali na Monte Libriću tijekom petka i subote.

Ines Marciuš Kruljac u svojoj slikovnici "Djed i vještica" pokazuje neku drugu, nepoznatu stranu vještica, a ilustratorica Jasmina Kosanović živim ilustracijama prikazuje njihov čaroban svijet.

U zbirci "Bajkarenje", autorice Erika Katačić Kožić i Srebrenka Peregrin sakupile su čudesne bajke iz hrvatske usmene predaje i udahnule im novi život, što se silno dopalo prisutnoj djeci.

Kvizovi su u posljednje vrijeme postali nezaobilazna zabava za mlađe i starije, pa ne čudi što je kviz svoje mjesto pronašao i na Monte Libriću. Središnja tema bio je najpoznatiji čarobnjak, Harry Potter, odnosno prvi nastavak sage, naslova "Harry Potter i kamen mudraca". Voditelj Vedran Bratušek na vrlo je zabavan način pristupio tome s učenicima produženog boravka OŠ Tone Peruška.

Učenici iz bujske talijanske škole družili su se pak s autoricom Isabellom Salmoirago, koja je održala nekoliko susreta s djecom i dan ranije na Libriću.

"Put u svemir", radionica koja se održavala u poslijepodnevnim satima predstavlja spoj zabave, edukacije i kazališta. Djeca su tom prigodom sudjelovala u raznolikim i kreativnim te zabavnim pokusima.

Librić Teatrin donio je predstavu "La bottega della buonanotte" (Trgovina za laku noć), u produkciji La luna al guinzaglio i Teatro Miela Bonawentura, a predstavu je izvodila Martina Boldarin. Predstava je inspirirana velikim, nezaboravnim majstorom mašte Giannijem Rodarijem, a upravo je i Rodariju posvećena. Režiju potpisuje Elisa Risigari.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of