SRETAN BROJ

Jubilarno 60. izdanje poznatog dječjeg festivala: Međunarodni dječji festival Šibenik ugostit će Monte Librić

| Autor: Zoran ANGELESKI
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Monte Librić će idućeg tjedna od 22. do 27. lipnja od 9 do 21 sat izložiti gotovo dvije tisuće knjiga pedesetak hrvatskih nakladnika. Osim toga program sadržaj uključuje razgovore o knjigama, radionice i glazbeno-scenske nastupe

 

Jubilarno 60. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala (MDF) Šibenik koji počinje u subotu 20. lipnja i traje do 4. srpnja, ove će godine ugostiti pulsku manifestaciju dječje knjige Monte Librić s kojom dugi niz godina i surađuje.

Odluka je to koja je proizašla iz novonastale situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa. Tako će na jednom od festivalskih trgova Mala loža (Trg Ivana Pavla II.) Monte Librić imati štandove za knjige Faustusi, nazvanima po padobranu velikog Šibenčanina Fausta Vrančića.

Monte Librić će u razdoblju od 22. do 27. lipnja od 9 do 21 sat izložiti gotovo dvije tisuće knjiga pedesetak hrvatskih nakladnika. Osim toga njihov sadržaj uključuje razgovore o knjigama, radionice i glazbeno-scenske nastupe. Jedna od radionica je "Librić stroj za slovo i broj" koja je zamišljena kao mozaik program u kojem djeca slušaju priče, improviziraju, igraju se, rješavaju problemske situacije glavnih likova i razgovaraju.

Radionica "Strpljiva umjetnost" osmišljena je da djeca u grupnom radu stvaraju slike većeg formata flomasterom. Šibenska tema Monte Librića nazvana je "Sretan broj", a govori o vezi Monte Librića i MDF-a kao i simboličkoj ulozi brojeva u literaturi.

Monte Librić je ove godine u okviru mjera Nacionalne strategije poticanja čitanja, koje provodi Ministarstvo kulture, trebao održati Sajam dječje knjige u Šibeniku. Međutim, zbog koronavirusa Monte Librić, koji se održava u Istri u travnju, morao je pomaknuti svoj termin i promijeniti svoje planove.

Također, i Međunarodni dječji festival u Šibeniku prisiljen je reducirati svoje programe i promijeniti lokacije, pa je osmišljen pomalo drugačiji program od planiranoga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater