ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE

Predstava "Kantuôn Ćakuluôn" večeras samo za odrasle

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Istarsko narodno kazaliste Pula  (Snimila Nataša Kreso)

Istarsko narodno kazaliste Pula (Snimila Nataša Kreso)


Repriza pripovjedne predstave "Kantuôn Ćakuluôn,- istarske priče za velike i male" Aleksandra Bančića na programu je danas s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Izvedba je tematski namijenjena isključivo punoljetnoj publici, stoga iz INK-a obavještavaju roditelje da večerašnja izvedba nije primjerena djeci.

"Grimmove i Perraultove bajke znamo svi. No, koliko poznajemo bajke iz naše neposredne okoline? Jeste li ikada čuli za istarske narodne bajke? Jeste li znali da je nekada svako istarsko selo imalo svoga pripovjedača? Da je slušanje priča nekada bila omiljena zabava velikih i malih?

Svima je jasno da se kultura usmene predaje pomalo gasi, stoga nam je njezina revitalizacija vrlo važna. Priče i bajke se danas uglavnom čitaju iz zapisanih izvora, no one mogu oživjeti jedino ako se dijele živim pripovijedanjem.

Program pripovijedanja 'Kantuôn Ćakuluôn' zamišljen je kao prozor u bogati svijet istarskih narodnih priča, ali i kao pokušaj ponovnog oživljavanja usmenog pripovijedanja na čakavskom narječju" piše uz izvedbu pripovjedač Aleksandar Bančić. Izvedba traje 45 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater