POVODOM DANA GRADAPULE

"Caccia lontana" danas i sutra u INK-u

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Opera "Caccia lontana"

Opera "Caccia lontana"


U povodu Dana grada Pule, danas i sutra u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu- Gradsko kazalištu Pula bit će upriličena opera Antonia Smareglie "Caccia lontana". Autor teksta/libreta je Giovanni Pozza, a redatelj je Ozren Prohić. Dirigent i glazbena pratnja je Stjepan Vuger, ulogu Madonne Belle tumači sopranistica Jelena Štefanić, a Fiordaliso je Sofija Cingula (mezzosopran).

Vrijedna umjetnička suradnja ostvarena tijekom kazališne sezone 2018./2019.u koprodukciji dvaju kazališta (INK – Gradsko kazalište Pula i HNK u Varaždinu) na scenu je donijela hrvatsku, ali i praizvedbu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Opera u režiji višestruko nagrađivanog redatelja Ozrena Prohića izvodi se u kombinaciji s dokumentarnim filmom autora Dražena Krešića i Julie Klier za produkciju Droolia UFO. Ne čudi stoga, da je ova kombinacija dvaju umjetničkih žanrova, nakon pulskih i varaždinskih premijera i izvedbi prošla i međunarodnu selekciju londonskog festivala "Opera in the City 2019" te je izabrana za samo otvaranje festivala. Ukupno tri predstave odigrane su u Bridewall Theateru u Londonu u kolovozu 2019. godine.

Smareglia nije imao laki životni put, bio je i zaboravljen, a revalorizacija njegovih djela itekako je važna dan-danas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini