DRAMSKA UMJETNOST

Financiranje kazališta iz proračuna Ministarstva kulture: KAZALIŠTU ULYSSES 350.000 KUNA ZA PROGRAM BRIJUNSKO LJETO 2020

| Autor: Vanesa BEGIĆ
I ovoga ljeta Ulyssesov program na Brijunima (Arhiva)

Inicijativa za promociju umjetnosti Mediterana Istra - Umag dobit će 65.000 kuna za 21. međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav Umag koji će se održati u lipnju

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate financiranje za profesionalna kazališta u kategoriji Dramska umjetnost - profesionalna kazališta.

Inicijativa za promociju umjetnosti Mediterana Istra - Umag dobit će 65.000 kuna za 21. međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav Umag koji će se održati u lipnju.

Za 13. izdanje festivala komedije i smijeha Zlatni zub, Pučko otvoreno učilište Poreč dobiva pak sedam tisuća kuna.

Savez kulturno-umjetničkih društava grada Pule (SAKUD) dobit će ukupno 100 tisuća kuna, od čega 70 tisuća za međunarodni kazališni festival PUF i 30 tisuća za predstavu u sastavu toga festivala "Anno Domini".

Umjetnička organizacija Kazalište Ulysses dobiva pak 350.000 kuna za program Brijunsko ljeto 2020.

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula dobiva deset tisuća kuna za gostovanje u Hrvatskoj s repertoarnim profesionalnim predstavama, odnosno do 2.500 kuna po izvedbi.

Ovo će kazalište dobiti i 60 tisuća kuna za pripremu premijernih predstava: "Tosca" i "Operacija Pašareta" (koprodukcija s HNK-om Varaždin).

Za gostovanje u pulskome INK-u s predstavom "Črna mati zemla", Zagrebačko kazalište mladih dobit će deset tisuća kuna.

Teatar Naranča dobiva devet tisuća kuna za gostovanja po manjim sredinama, gdje dobiva do 1.500 kuna po izvedbi. Isto kazalište dobiva i ukupno 30 tisuća kuna, i to 20 tisuća za pripremu premijerne predstave za mlade: "Sva lica zla", a za pripremu premijernih predstava "Otmica Djeda Mraza", "Orašar" i "Pinocchio" dobiva deset tisuća kuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom