KAZALIŠTE ULYSSES NA MALOM I VELOM BRIJUNU DONOSI PREDSTAVE I KONCERTE

Euripidove "Bakhe" ovogodišnja premijera


Ovogodišnja sezona brijunskoga Kazališta Ulysses započet će 13. srpnja tradicionalno velikim koncertom Rade Šerbedžije i gostiju, a ove su godine to Zapadni kolodvor i prijatelji.

Slijedi, 15. srpnja predstava "Rollercoaster"

Katarine Đurđević, kojom je otvorena sezona u Zagrebačkom plesnom centru. Prema najavi riječ je o iskrenoj, hrabroj i duhovitoj predstavi.

Reprize hitova

Od 19. do 21. srpnja bit će reprizirana predstava "Antigona: 2000 godina kasnije", koja je premijerno u Ulyssesu izvedena prije tri godine.

Ovogodišnji premijerni naslov na rasporedu je 27. srpnja, a bit će na programu svakodnevno do 4. kolovoza. Riječ je o Euripidovim "Bakhama". O ovoj predstavi za sada nije još objavljeno puno podataka, no recimo da Euripid se služi fabularno informativnim dramskim prolozima, pravim malim ekspozicijama u kojima se ukratko pojašnjavaju okolnosti koje će dovesti do dramskoga zapleta.

Kao i svake godine, predstava Zijaha A. Sokolovića "Glumac... je glumac... je glumac" održat će se i ove sezone i bit će na programu 7. kolovoza, a od 9. do 12. kolovoza bit će repriziran legendarni "Kralj Lear", koji je na programu od prve sezone i za kojim i dalje vlada veliki interes.

Zijah Sokolović gostovat će i 14. kolovoza s predstavom "K’o bajagi, donijela me roda", a od 16. do 18. kolovoza ponovno će igrati

"Shakespeare ljetne noći - varijacije", uspješnica od prije dvije godine.

Kako je počelo

Sezona će završiti reprizama "Dobrog čovjeka iz Sečuana" Bertolta Brechta 20. i 21. kolovoza, u izvedbi studenta glume iz Rijeke.

Kazalište Ulysses osnovali su 2001. godine glumac i redatelj Rade Šerbedžija i pokojni Borislav Vujčić, književnik i dramatičar. Zahvaljujući umjetničkim, ali i prijateljskim vezama, u organizaciji Kazališta Ulysses proteklih su godina u Hrvatskoj već gostovali mnogi istaknuti inozemni glumci, redatelji, umjetnici, od Angeline Jolie i Annette Bening do Amande Plummer i Caroline Jones. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater