DVA I POL DESETLJEĆA TRADICIJE

Branko Sušac, prvi čovjek Međunarodnog kazališnog festivala: PUF SE ODGAĐA, ALI SAMO NA TRI MJESECA!

| Autor: Zoran ANGELESKI
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Načelno smo postigli dogovor s Talijanskim centrom u Zagrebu o njihovoj izdašnoj potpori za gostovanje jedne renomirane talijanske trupe na ovogodišnjem PUF-u, no zbog korone do daljnjeg ono ostaje upitno, kaže Sušac

Nakon 25 godina duge i uspješne tradicije, ovogodišnji PUF - Međunarodni kazališni festival u Puli neće se održati u ustaljenom terminu od 1. do 5. srpnja. No, kako nam je danas rekao prvi čovjek PUF-a Branko Sušac, festival se odgađa za konac rujna, najkasnije početak listopada ove godine.

PUF je jedan od najpoznatijih festivala alternativnog kazališta u ovom dijelu Europe, a u četvrt stoljeća koliko traje, na festivalu je odigrano skoro 300 predstava i više od 100 pratećih programa (izložbe, performansi, koncerti). Trupe stižu iz cijelog svijeta, predstave se igraju na raznim gradskim lokacijama i sve su besplatne.

- PUF odgađamo za konac rujna, možda i početak listopada . Nismo još konkretizirali točan datum. Naime, naše želje nisu upitne, ali sve će ovisiti o raspoloživosti sredstava koja će se zbog korone krize sigurno smanjiti, ali trenutno se ne zna u kojem opsegu, kaže Sušac.

S druge strane, dodaje on, upitnim ostaju sve okolnosti dolaska i odlaska međunarodnih kazališnih trupa.

- Već smo, primjerice, postigli načelni dogovor s Talijanskim centrom u Zagrebu o njihovoj izdašnoj potpori za gostovanje jedne renomirane talijanske kazališne trupe na ovogodišnjem PUF-u, no zbog korone do daljnjeg ono ostaje upitno, zaključio je Branko Sušac, redatelj, kazališni pedagog, osnivač i voditelj pulskog kazališta Dr. INAT te osnivač i umjetnički direktor PUF-a - Međunarodnog kazališnog festivala.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater