EX TEMPORE

U Vižinadi održana 12. Ars Sacra: PRVA NAGRADA MARIU SANTRAČU

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(Slavko LEDIĆ)

U povodu Dana općine Vižinada i blagdana sv. Jeronima u Vižinadi je održan 12. po redu likovni natječaji i izložbe "Ex tempore ars sacra".

Organizator manifestacije je Zajednica Talijana Vižinada, a za nagrade na ovogodišnjem natječaju konkuriralo je 40 slika koje obrađuju sakralne, ali i slobodne teme naslikane između 23. i 27. rujna ove godine.

Žiri u kojem su bili povjesničari umjetnosti Lorella Limoncin Toth iz Buja i Marino Baldini iz Vižinade te Ester Diklić, likovna umjetnica iz Poreča ocijenio je da je najbolji rad naslikao Mario Santrač iz Poreča.

On se predstavio djelom "Kompozicija1", druga nagrada pripala je uratku "Križ" slikara i galerista Mladena Milotića iz Pule, a treću nagradu osvojila je Adrijana Šuran iz Poreča za sliku "Simfonija". Općina Vižinada najbolji je rad nagradila s 3.000 kuna, Zajednica Talijana Vižinada drugoplasirani je uradak nagradila iznosom od 2.000 kuna, a s iznosom od 1.000 kuna Turistička zajednica općine Vižinada nagradila je trećeplasiranu umjetnicu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater