IZLOŽBA

U MMC Galeriji Grada Umaga: "I GIARDINI DI MARZO" ROBERTA PAULETTE

Autor će se predstaviti posljednjim ciklusom radova naslovljenim "I Giardini di Marzo", a koji je nastao prema jednoj od najdražih autorovih pjesama zlatnog perioda talijanske canzone te kao hommage njegovoj talijanskoj obitelji

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Jedan od radova iz novog Paulettinog ciklusa

Jedan od radova iz novog Paulettinog ciklusa


Izložba radova jednog od najistaknutijih istarskih likovnih umjetnika Roberta Paulette bit će otvorena u petak u u MMC galeriji Grada Umaga. Autor će se predstaviti posljednjim ciklusom radova naslovljenim "I Giardini di Marzo", a koji je nastao prema jednoj od najdražih autorovih pjesama zlatnog perioda talijanske canzone te kao hommage njegovoj talijanskoj obitelji.

- Opisujući svoj rad, autor ukazuje na asocijacije koje inovativna glazbena struktura autora Lucia Battistija donosi: "ritam preliven morima harmonije, umreženi aranžmani i nadasve, la divina interpretazione di Lucio, odaju atmosferu oslobađajuće energije; kao jutro u ožujku kada spora zima susretne mladenačko proljeće.

Lucio pjeva o siromaštvu i sramu, o neuvjetovanoj ljubavi i moralnoj inhibiciji, o svježini i nadi. Od samog naslova pa na dalje ništa u tekstu nije eksplicitno; hermetičan i kontradiktoran, on sljubljen s glazbom čini da ono neizrečeno i prešućeno postane opće i podrazumijevajuće", piše u najavi izložbe.

Pulski slikar Robert Pauletta rođen je 2. veljače 1961 godine. Srednju umjetničku školu pod mentorstvom Ivana Obrovca završio je Puli. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1985. godine u klasi prof. Ferdinanda Kulmera. Od 1983. do 1985. surađuje u atelijeru Ede Murtića. Jedan je od

osnivača HDLU Pule, kasnije HDLU Istre. Od 1991.- 2003. radi kao profesor na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te je ujedno i jedan od osnivača te škole. Godine 2003. osniva se MMC LUKA gdje kao voditelj priređuje niz kulturnih zbivanja. U izdanju HDLU-Istre 2007. godine izlazi monografija o umjetnikovom radu. Od 2009. godine član je HZSU–a i posvećuje se isključivo profesionalnom umjetničkom radu. Osnivač je umjetničke organizacije Robot, te 2013. u Puli s kolegama Bojanom Šumonjom i Teom Bičić pokreće rad galerije POOLA.

Sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama i bijenalima. Samostalno je izlagao 100-tinjak puta u renomiranim galerijama i muzejima Hrvatske i inozemstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter