IZLAŽE U GALERIJI BURN-IN

SNJEŽANA VIDOVIĆ: Moje putovanje Istrom u Beču

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Izložba "Moje putovanje Istrom"

Izložba "Moje putovanje Istrom"


Do kraja siječnja u bečkoj galeriji BURN-IN izlaže umjetnica Snježana Vidović, koja zadnjih godina živi u Percima pored Tara. Kroz dvadeset slika, ulja na platnu, autorica vodi gledatelje na putovanje Istrom izložbom "Moje putovanje Istrom".

- Predstavljenim radovima Vidović razvija prekrasan, izuzetno osjetljiv dijalog koji prikazuje njenu novu domovinu u klasičnom ruhu, bez ikakvog uljepšavanja. Veličanstvene, ali dijelom i oštre scene omogućavaju gledatelju da prepozna beskrajne aspekte ljudi, kulture i krajolika, navedeno je u najavi izložbe.

Njezina nedavno objavljena knjiga "Moje putovanje Istrom" vodi čitatelja na slikovito i duhovno putovanje plodnom i ujedno škrtom istarskom zemljom. Ovdje dunje imaju randez vous, smokve se zaljubljuju, kamenje pokazuje svoje pravo lice, a školjke i puževi sunčaju se na "balkonu u Taru".

Kao reprodukcije, 20 ulja na platnu, dijelom velikog formata, ilustrativni su temelj ove knjige. Slike su "komentirane", odnosno popraćene tekstovima Mate Balote u trojezično hrvatsko-talijansko-njemačkom izdanju.

Inače, prvobitno je premijera izložbe bila planirana u Istri, kao i putujuća izložba u nekoliko europskih metropola. Zbog korone, ti su se planovi za sada odgođeni.

Snježana Vidović odrasla je u Zenici. Nakon studija i stjecanja zvanja građevinskog inženjera, preselila se u München. Ubrzo je započela studij umjetnosti kod Petera Schermulyja. Od 2012. živi u Percima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini