MEĐUNARODNI USPJEH

"SLEEPLESS ANGEL" EUGENA VARZIĆA odabran za finale međunarodne izložbe u Španjolskoj

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Rad Eugena Varzića

Rad Eugena Varzića


Likovi rad "Sleepless angel" likovnog umjetnika Eugena Varzića iz Poreča, odabran je za finale međunarodne izložbe u sklopu natječaja ModPortrait, a koja se održava ovog ljeta u Španjolskoj. Likovni rad "Sleepless Angel" bio je premijerno izložen na prošlogodišnjoj iznimno uspješnoj samostalnoj izložbi "Sve su ti slike OK" u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

U predgovoru kataloga spomenute izložbe stoji:

"Razmazana šminka u ranu jutarnju zoru, govori o samoći ranih jutarnjih sati tih djevojaka kada su se vratile s noćnog provoda. Što poslije noći? Dolazi novi dan, a vrijeme leti i donosi neizvjesnu budućnost. Nova božica Flora – Merjema ovjenčana cvijećem, razlivene šminke u kompoziciji Sleeeplees Angel je nova ljepota – okrhnute nevinosti, dok se latice otvaraju u ranu zoru s prvim prosjajima sunca", piše dr. sc. Vinicije B. Lupis.

Kao na dosadašnjim likovnim radovima, autor bira modele iz kruga obitelji i prijatelja, a za ovaj likovni rad model je bila Merima Ibrić. ModPortrait je međunarodni projekt koji su osnovale galerije Artelibre i Fundació de les Arts i els Artistes prije šest godina u Zaragozi. Natječaj koji je fokusiran na portretno slikarstvo, postao je jedan od značajnijih događaja suvremene figurativne umjetnosti u svijetu. Okuplja autore iz 40 zemalja, a Varzić je prvi autor iz Hrvatske koji je ušao u finale. Ocjenjivački sud čine direktor Galerije Artelibre José Enriquea Gonzaleza, Antonio López García, José Luis Corella, Aurelio Rodriguez, Arantazu Martínez i Jaime Valero.

Ovogodišnja izložba bit će postavljena je u dva iznimna muzeja suvremene umjetnost, u palači Bantierra u Zaragozi, a zatim u lipnju putuje u Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) u Barceloni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini