VEČERAS U 19 SATI

POLOVICE Jednodnevna izložba istaknutog rovinjskog umjetnika U GALERIJI ŠIKUTI IZLAŽE ALEKSANDAR GARBIN

| Autor: Zoran ANGELESKI

Večeras u 19 sati u Galeriji Šikuti (štala), za jednodnevne izložbe "Polovice", istaknuti rovinjski umjetnik Aleksandar Garbin predstavit će se prostornom instalacijom i s nekoliko objekata iz recentne serije "Polovice (šalice za mlijeko)". Izložbu organiziraju Šikuti Machine u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta.

Prema riječima povjesničara umjetnosti Mladena Lučića, ovaj autorov ciklus, koji Garbin stvara posljednjih nekoliko godina, nastavlja problematiziranje pojma Area neutra, koji je u brojnim Garbinovim umjetničkim manifestacijama osnovno polazište njegovog razmišljanja i djelovanja.

foto

Ako se u početku svog stvaralaštva tim nazivom koristio za fiktivnu državnu granicu ili ničiju zemlju, u kasnijim se radovima, osim općeg značenja međuprostora, taj pojam može odnositi na učestalu primjenu izmaknutih ili pomaknutih fizičkih zakonitosti temeljenih na teorijama i autorovoj percepciji relativnosti, kojima autor ujedno potvrđuje i osobnu negaciju umjetničkog rada kao dovršenog i unaprijed definiranog artefakta.

Serija "Polovice", osim što problematizira faktičnost i vidljivost simetričnih zakonitosti, demonstrira autorovu zavodljivu funkcionalnost na rubu gravitacijskih zakona, na granici logike i apsurda, stvarnosti i fantazije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini